Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 527 / 6 / 0
Spoko, bez nerwów ;-) Często ludzie mają problemy z tytułu tego co pisałem wyżej.
Fakt tak jak piszesz ale np (choć nie chodzi tu o Entade)
Wydłuża fazę REM, więc powinienem zapamiętać więcej snów, a spałem tylko tyle co zwykle, a tak nie powinno być przy użyciu nasiona.
Stosowałem nalewke Ubulawu z SS-też wydłuża fazę REM, jednakże przez pierwsze parę dni nie odczuwałem żadnego działania (snów czy innych doznań)...któregoś razu.. podczas normalnego, zwykłego dnia....BUUUM przypomniałem sobie wszystkie wieczorne doświadczenia, sny (choć nie zawsze można to było snami nazwać).
I tak przez cały czas stosowania nalewki...rano nic nie pamiętałem, budziłem się bardzo wyspany,rześki i lżejszy duchowo, ale pustka w głowie. Dopeiro w ciągu dnia z niewiadomych mi przyczyn przypominałem sobie całość i byłęm w wielkim szoku jak mogłem tego nie pamiętać:)

Dream Herbs są dosyć dziwne, mimo że poznałem już wiele z nich dalej zaskakują, czasami działają, innym razem nie lub inaczej niż zwykle :-p
Grunt aby traktować je jako dodatek i pomoc a nie jedyną drogę rozwoju.
  • 69 / 1 / 0
No dobra czyli z tymi nasionami to ryzyk fizyk. Albo zadziala albo nie, ale czy po zjedzeniu czuliscie sie rano wypoczesci i wyspani?. Czy wasze miesnie byly odprezone a po przebudzeniu mieliscie takie, rozlewajace sie po ciele uczucie, ze jest wam po prostu milo?
Pytam bo po ADR mialem roznie. Raz mialem LD i spalo mi sie dobrze a innym razem obudzilem sie w trakcie snu, zapisalem krotko jego sens, poszedlem spac i rano bylem spiety, wyczerpany, jakby mnie cos dreczylo pomimo, iz tresc snu nie byla horrorem.

Czy oprocz Gonk probowal ktos to jeszcze jesc?
  • 279 / 2 / 0
Cóż. Spróbowałem z ciekawości w końcu.
Paliłem z bonga 4 dni, jadłem kolejne 4 i nic. Czuję się lekko oszukany.
O ile przed zaczęciem używania tego tworu miałem realne sny w dużych ilościach, czasem sporadycznie coś na kształt świadomych, bez żadnych wspomagaczy, tak po tym mam kompletną blokadę śnienia. Budzę się po 6h od położenia i spać dalej nie mogę. Zmęczony jak cholera.
Póki co odstawiam, wrócę może za jakiś czas.
  • 64 / / 0
@MTX - BO ŚNIĆ ... TO TRZEBA UMIEĆ ;).

Osobiście Mam 10g substancji wewnętrzenej z AFRICAN DREAM HERB (ta biała substancja). Wczoraj spałiłem ok 0,5g, z intencjami zapamiętania snu, obudzenia się we śnie.. Niestetyy nie zdołałem połapać się w śnie, że to sen ale sam w sobie był niezły ;> nigdy wcześniej nie miałem takiej jazdy w śnie.. Otóż
SEN: Generalnie mama(śp*) zabrała mnie na basen, ale ku mojemu zdziwieniu żeby do niego wejść, trzeba było wskoczyć w ubraniach do basenu na zewnątrz i przepłynąć dopiero do środka basenu xD, potem był ZJEŻDŻALNIE!!! Ciężko było mi się dostać na zjeżdżalnie, musiałęm przejśc jakiś tor przeszkód jak NINJA, żeby móc wejsć do zjeżdżalni.. Wybrałem zjeżdżalnie "Diabelski .. cośtam" ale w środku była cała zielona i z zewnątrz wyglądała na krótką, jak już zacząłem zjeżdżać... O magia :D jazda była bardzo długa i przyjemna, potem wpadłem do wody i nurkowałem, generalnie bawiłem sie ;).

To była dopiero pierwsza noc z ADH, a podobno on kumuluje się w organiźmie.. Dziś z bólem spalam kolejne nabicia ADH (ponieważ jest gryząca i mam dosyć mało :<). I niedługo kładę się spać i jazda :D!

WAŻNE INFO!
-Nie wystarczy spalić troche ADH, żeby mieć dobrze w nocy ;> oto co powinieneś zrobić:
-INTENCJA! Wmawiaj sobie przed zaśnieciem co chcesz śnić, sprawdzają się też metody "CHCĘ PAMIĘTAĆ MOJE SNY I BĘDĘ JE PAMIĘTAĆ" lub " DZIŚ W NOCY PODCZS SNU ROZPOZNAM FAKT, ŻE ŚNIĘ".
-Patrzcie sobie na ręce! We śnie ręce zmieniają kształt i przeważnie deformują się.
-NIE PIJCIE ALKO -utrudnia sny
-ZAPISUJCIE w miare możliwości swoje sny jest to tzw. 'Dziennik snów'.

Pozdrawiam i polecam się, pamiętajcie - ZERO NEGATYWNEJ ENERGII ;)
niech słońce będzie z wami nad nami!
,,Tkwimy w zbyt głębokich paradoksach, żeby się z nich wydostać.
Rzeczy obracają się i giną, przybierając obcą postać."
- (Me)-ho-met..
  • 4 / / 0
Używał ktoś liści, bo niektóre źródła podają iż też działają?
Po jakim czasie można spodziewać się nasion. Zbliża się wiosna i zastanawiam się nad uprawą.
  • 527 / 6 / 0
jak tam wyszło Ci coś z uprawą? Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać patrząc na rozmiar nasiona.
  • 4 / / 0
Dopiero będę sadzić, dopiero się sezon zaczyna.
  • 39 / / 0
mam z african dream root (korzeń) i african dream herb (nasiono) spore doswiadczenie i z moich obserwacji wynika, ze jezeli ktos pije alkohol, przyjmuje kofeine w obojetnie jakiej postaci (herbaty, kawy, yerby, guarany) - to niech sie niczego nadzwyczajnego nie spodziewa i sprobuje na kilka dni odstawic wszelkie stymulanty, wtedy zobaczy poprawe. Jezeli komus nie chce sie czekac 4 dni, zeby osiagnac pelnie efektow z ADH to podaje przepis na

DZIKĄ CAŁONOCNĄ PRZYGODĘ ORIENAUTYCZNĄ :
- rozłup nasiono
- wrzuc całosc do garnka z wodą gotującą sie
- gotuj 30 minut, na wolnym ogniu, uważając, żeby nic nie przywierało do garnka.
- wypij wywar (po odsączeniu).
  • 527 / 6 / 0
Bardzo ciekawy przepis podajesz-jak działanie ma się do typowego palenia nasiona? Jest mocniejsze/inne?
  • 279 / 2 / 0
Wywar z jednego całego nasiona na raz wypić?
Można kilka razy gotować z tym samym rezultatem? Inaczej to dla mnie marnowanie materiału.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów

Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?