Więcej informacji: DOx w Narkopedii [H]yperreala, TMA w Narkopedii [H]yperreala
iMao działa w ten sposób, że hamuje wydzielanie monoaminooksydazy, czyli enzymu rozkładającego aminy (np. serotonina, dopamina) w mózgu oraz w wątrobie (typ a i b). To może wydawać się tożsame ale tak nie jest ;D.
Wyrzutu raczej nie ma - psychodeliki z reguły nie powodują uwalniania serotoniny (w przeciwieństwie do empatogenów).
SSRI/SRI + psychodelik = słabiej
iMAO + psychodelik = mocniej
iMAO + empatogen = zespół serotoninowy (czyli sytuacja pi razy drzwi ta co napisałeś: zwiększenie uwalniania sero + blokada enzymatycznego rozkładu amin)
Z tym, że to w nawiasie było w domyśle. Nie pisałem, że chciałbym to łączyć. Wiem co to znaczy selective serotonin itd, tylko nie wiedziałem, czy wpływa na wyrzut.
Czy jeżeli od dzisiaj przestałem ją brać jest sens spróbowania 4,5 mg DOI na pierwszy raz w środę/czwartek?
I drugie pytanie: czy olanzepina wpływa w jakikolwiek sposób na działanie psychodelików? Nie chciałbym przestać jej brać jeżeli nie jest to konieczne.
Pozdrawiam.
I tez mam pytanie co do miejsca akcji, czy jezioro na środku lasu bedzie odpowiednie, a jak jest z dziewczynami powinny trochę mniej jeść wszystkiego czy odpuścić im jeden ze składników imprezy ? Chyba ze znacie coś co będzie naprawdę mega składnikiem Tripu
Też boję się ciemności, chcę mieć przezroczystą trumnę!
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.