Więcej informacji: DOx w Narkopedii [H]yperreala, TMA w Narkopedii [H]yperreala
iMao działa w ten sposób, że hamuje wydzielanie monoaminooksydazy, czyli enzymu rozkładającego aminy (np. serotonina, dopamina) w mózgu oraz w wątrobie (typ a i b). To może wydawać się tożsame ale tak nie jest ;D.
Wyrzutu raczej nie ma - psychodeliki z reguły nie powodują uwalniania serotoniny (w przeciwieństwie do empatogenów).
SSRI/SRI + psychodelik = słabiej
iMAO + psychodelik = mocniej
iMAO + empatogen = zespół serotoninowy (czyli sytuacja pi razy drzwi ta co napisałeś: zwiększenie uwalniania sero + blokada enzymatycznego rozkładu amin)
Z tym, że to w nawiasie było w domyśle. Nie pisałem, że chciałbym to łączyć. Wiem co to znaczy selective serotonin itd, tylko nie wiedziałem, czy wpływa na wyrzut.
Czy jeżeli od dzisiaj przestałem ją brać jest sens spróbowania 4,5 mg DOI na pierwszy raz w środę/czwartek?
I drugie pytanie: czy olanzepina wpływa w jakikolwiek sposób na działanie psychodelików? Nie chciałbym przestać jej brać jeżeli nie jest to konieczne.
Pozdrawiam.
I tez mam pytanie co do miejsca akcji, czy jezioro na środku lasu bedzie odpowiednie, a jak jest z dziewczynami powinny trochę mniej jeść wszystkiego czy odpuścić im jeden ze składników imprezy ? Chyba ze znacie coś co będzie naprawdę mega składnikiem Tripu
Też boję się ciemności, chcę mieć przezroczystą trumnę!
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.