Więcej informacji: DOx w Narkopedii [H]yperreala, TMA w Narkopedii [H]yperreala
Palenie wg. niektórych podbija psychodeliki, a wg. innych osłabia; po mojemu palenie osłabia stany bardzo głębokie (np. po 4ro podstawionych tryptaminach te mentalne efekty), no ale DOI i inne fenki na ogół działają mentalnie nieporównywalnie mniej intensywnie niż 4ro podstawione tryptaminy, także trawa w tym przypadku urozmaica sferę mentalną (u mnie osobiście podkręca mocno wizuale po fenkach, które zwykle i tak są mega). deks wzięty na wejściu w ilości 2go plateau wzmocni działanie.
8Ball pisze:Dobra, czyli wiem, że mogę brać nawet 3 kartony z deklarowana wartością 4 mg.
Oczywiście sam podejmuj decyzje, tylko żebyś się potem nie zaskoczył, tak jak ja po 16 mg DOC, mając tętno 300, psychozę, niekontrolowane oddawanie moczu itp. Ledwo mnie odratowali, więc jak sądzisz, co by było po dwukrotnie większej dawce?
mając tętno 300
KapitanAizen pisze:To w ogóle możliwe? Czy to metafora? Dobrze, że raportujecie o problemach zdrowotnych tego typu, wraz z podaniem dawki po jakiej wystąpiły. Może to da ludziom do myślenia i zastanowią się 100 razy jaką dawkę wybrać.mając tętno 300
Chociaż de facto film mi się urwał raczej od końskiej dawki relanium, jaką dostałem, żeby wylądować.
Parathormon pisze:Inhibitory? Czego, monoaminooksydazy?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.