Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 62 / / 0
Zapomniałem o fajkach. Również bardzo fajnie pali się będąc zgieblowanym. Przez to wjebałem się w fajki i pomimo odstawienia gbla popalam co jakiś czas. Te wspomnienia ... :D
  • 32 / / 0
U mnie jest wręcz odwrotnie, jak zajaram fajka po gieblu, dostaję mocnych kołowrotów. Nie jestem w stanie normalnie iść, a palę od ponad roku.
  • 289 / 4 / 0
Fajeczka jest dla mnie spoko przez pierwsze 15minut, potem nie palę :)

Działanie wzmacnia - oprócz niejedzenia - rozpuszczanie GBL w większych ilościach płynów (moim zdaniem). Nie wiem czy powoduje to lepsze wchłanianie, ale picie GBL słabo rozcieńczonego na mnie słabiej działa i wyrządza większe szkody....
  • 101 / / 0
Na mnie bardzo pozytywnie działa połączenie z mocną YerbaMate + ok 1,5ml gdzieś przed imprezą/wyjściem. Yerba fajnie pobudza i niweluje ten gieblowy stan zmęczenie ;-)
Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source.
  • 147 / 2 / 0
Również lubię sobie przygotować yerbę do gbla w przypadku gdy zaczynam zasypiać, ważne aby to zrobić szybko zanim padnę na twarz ;-)
  • 981 / 7 / 0
mój ulubiony sposób to wrzucić jakiegoś opioida, jeszcze lepiej jest na odwrot
  • 538 / 6 / 0
Według mnie najlepiej jest zjeść 225 mg DXM 4 godziny przed polaniem.
Kiedyś w676759838. Nie mogę się zalogować do tego konta
Spoiler:
  • 281 / 26 / 0
GBL + Noopept - ten drugi znacznie zwiększa biodostępność GHB. GBL + opio - nie pasuje, mi się euforia wręcz obniża nie mówiąc już o tym, że ciągle obserwuję swoje funkcje życiowe z powodu depresji oddechowej; mix dosyć niebezpieczny. GBL + yerba - trudniej jest zasnąć, ale człowiek robi się taki lekko "roztrzęsiony" w środku. GBL + alko - szkoda słów. GBL + 4-HO-MET zależnie od warunków zmniejsza bad tripa, bądź zwiększa euforię, z dużym zmniejszeniem efektów psychodelicznych, przynajmniej zasnąć wtedy nie sposób.

Samo działanie GHB zwiększy Noopept, bądź inna substancja zwiększającą ogólnie pracę mózgu, bądź rozszerzająca naczynia w mózgu np. winkamina, czy piracetam.
  • 33 / / 0
GBL + yerba mate jest wg mnie najlepszym i najbezpieczniejszym sposobem,by wzmocnić działanie, a jeszcze lepszym jest słuchanie pozytywnej muzyki lub oglądanie filmu,
GBL + kawa dziwne uczucie, najczęściej mdłości w moim przypadku. Odradzam również łączenie z opiatami.
  • 91 / 1 / 0
Ja polecam bardzo wzmocnić GBL kilkoma chmurkami mj. ;)
Bardzo miła fazka i przyjemnie się po tym jeździ rowerkiem, na wiosnę/lato jak znalazł. :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.