Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 247 / 2 / 0
Co można dostać w SS bądź MO, coś lekkiego antydepresyjnego co można by brać czy pić przed pracą która mnie zazwyczaj dobija psychicznie, nie chodzi o stres. Kawa czasem i to lekko podnosi samopoczucie.
  • 527 / 6 / 0
hmm nie zastanawiając się pomyślałem o ilex guayusa czy Gotu cola...guarana ekstrakt świetnie poprawia moje samopoczucie i dodaje energii:)
  • 247 / 2 / 0
Miałem ilex w liściach kiedyś z MO ale jakoś nic specjalnego, zbytnio nie czułem jakiegoś działaniu, tyle że w smaku wmiarę dobre.
  • 1472 / 26 / 0
Ilex jest bardzo nieekonomiczna ,rozważ yerba Mate bo nie interesowałes się tym ,w każdej Herbaciarni takze w galeriach w sklepikach z róznymi ziołami ,Herbatkami itd
  • 247 / 2 / 0
Piłem yerbe ale trochę źle na żołądek mi działała, ale może spróbuje jeszcze przy okazji.

Fuzja / 909

Poczytałem trochę też i myślę czy warto brać kurkumę + np do tego dziurawiec czy coś innego dodać?
  • 3 / / 0
Szukam jakichs jednorocznych roslinek typu klip dagga, serdecznik syberyjski, w miare latwe w uprawie(na parapecie) ;]. Jakies propozycje?
  • 1472 / 26 / 0
Maconha Brava trochę trudniejsza w uprawie ale mogła by byc dobra

ciężko będzie coś znaleśc lepszego od serdeczniko ,klipp daggi :-)
  • 3 / / 0
Tylko macoszki nasionka bardzo trudno znaleźć i musiałbym je sprowadzać z zagranicy :(
  • 1472 / 26 / 0
Napisz do Shamanshopu ,jak ładnie z nim pogadasz jest szansa ,że wybierze parę nasionek :-)
  • 22 / / 0
Czy w tej chwili w sklepach typu MO są dostępne produkty o działaniu relaskującym? Chodzi mi o coś z czego zrobię wywar lub jointa i będę czuł się lepiej. Chciałym osiągnąć coś podobnego do mj - wiadomo, że nic nie będzie takie samo i mocne, ale chodzi mi o moc działania - żebym czuł wyraźnie działanie (relaks, euforia), ale nie tak silne po mj. Podsumowałbym to tak : coś co można przyjąć po cięzkim dniu, ale się tym nie "zajebać" :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).