4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3449 / 128 / 8
Spróbowałbyś z dwóch paczek dożylnie, to do końca życia byś się z tego nie wyleczył %-D
  • 596 / 1 / 0
Jason_osw pisze:
no, no ;D nie wiedziałem że ten metkat taki dobry jest !:-D zrobiłem reakcje zgodnie z instrąkcją klapasa i pierwsze 3 tapsy zmarnowałem bo zrobiłem coś nie tak. Śierdziało bardzo bezaldehydem.
Druga reakcja poszła wyśmienicie i tu już zapaszek marcepana sie zrobił :-D
Wypiłemen ochydny płyn i tak mnie wystrzeliło z kapci, że ze stanu totalnej zamuły (przez to że już kilka dni siedze w domu na chorobowym i sie nudzę stasznie) wziąłem się za sprzątanie całego domu haha %-D polecam sposób klapasa (2strony wstecz) Nie no za 4zł sie tak zrobić %-D strach sie bać co jest po całej paczce :scared:

pozdro ćpaki %-D
Nie polecam tobie całej paczki puki nie masz tolerki bo ja byłem taki kozak i załadowałem całą pakę i to w kabel ;p, prawie dostałem wylewu z ciśnienia ;p, najlepiej walić metkatynon dożylnie pół paczki to wtedy jest bajecznie :DD
  • 232 / 2 / 0
Czy ktoś interesuje się tym od strony teoretycznej? Mam pytanie: po co używać octu? Czy KMnO4 nie utleni pefki wystarczająco? Przecież chodzi tylko o zabranie 2 atomów wodoru z cząstki. C10H15NO + KMnO4 -> C10H13NO + H2O + KMnO3 przynajmniej od strony teoretycznej. A może się mylę?
  • 283 / 2 / 0
ocet jest katalizatorem, przyśpiesza reakcje. Możesz go dodać ale nie musisz ;)
  • 232 / 2 / 0
W kwaśnym środowisku reakcja zachodzi szybciej tak? To właśnie chciałem wiedzieć, dzięki.
  • 2647 / 42 / 0
wiecej acataru to wiecej nadmagnianu w jednej reakcji ta?
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2013 przez ShadySharky, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1522 / 73 / 0
Tak.
ja jebie :wall:
tekst powyżej =/= prawda
  • 2647 / 42 / 0
Tak podejrzewałem, ale wolałem skrobnąć pytanko dla pewności.
Dzięki.
  • 520 / 8 / 0
Zrobiłem dzisiaj całkiem łupliwego kota (przyjęty p.o.) przy obniżonej ilości nadmanganianu potasu tzn. na 720 mg p-efki na 300 mg utleniacza. Myślę, że proporcje w przepisach na forum nie są najlepsze. Od tej pory będę stosował te które opisałem.
  • 499 / 2 / 0
również na 720mg dodaje 300mg i nie narzekam na słabego kota ;)
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.