Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Witam, dostarczono do mnie dnia dzisiejszego list z policji kryminalnej. ART. 59. ust.3 UOPN. Zostałem sprzedany, 2 osoby potwierdziły że zioło zakupiły u mnie. Mam wezwanie za 5 dni. Co mam zrobić? Czy zapierać się że to jakiś wałek, że próbują mnie wkręcić w jakieś gówno, czy przyznać się że to ja im zamotałem, i wymyślić jakiegoś dostawcę? Co może mi grozić jeśli się przyznam? Mam 17 lat. Osoba której sprzedałem ma 19lat, a ona dalej puściła dla gówniarza 14l. max. Z tego co słyszałem ona też potwierdziła że to ode mnie choć nigdy z nim nie gadałem ani nic. Proszę o szybkie odpowiedzi na temat.
PDR
  • 23 / / 0
a mają jakies dowody? np. jednoznaczne smsy? jesli nie to sie nie przyznawaj, nawet jeśli policjanci by Cię straszyli, manipulowali itp. najlepiej sie wyprzeć wszystkiego, jak nie bedzie dowodów to umorzą. Mając 17 lat odpowiadasz juz jako osoba pełnoletnia.
  • 4 / / 0
jak dowiedziałem się są sms z bramki jeszcze z moim podpisem, oraz z własnego telefonu...
  • 25 / / 0
to masz klocki, bedziesz mial mozliwosci; przyznania sie do winy i poddania sie karze lub odwrotnosc tego czyli wszystko na NIE, jak bedziesz szedl w zaparte to oni przyjebia ci smsami przeciez z Twoim podpisem, wiec chujowa sprawa, to juz zalezy od Ciebie jaka masz psychike bo jak maja jakis dowod to jest ciezko zaprzeczac samemu z siebie i jest grubszy wjazd na Ciebie...
  • 40 / 1 / 0
No właśnie, wszystko zależy od treści smsów tak na prawdę, czyli ile na Ciebie mają. Możesz iść w zaparte i ich wkurwić (nastawić przeciwko sobie) jeśli smsy są jednoznaczne, a Twoja wina ewidentna. W takim wypadku lepiej chyba poddać się samoukaraniu i zaplusować przed sądem (sprawiać wrażenie skruszonego i chętnego do współpracy). Niestety w grę wchodzi udostępnianie, albo nawet handel, więc kolorowo nie jest. Najgorsze z tym nieletnim (jeśli masz opcję się tego wyprzeć to tak zrób).

Zresztą chyba już po sprawie... Napisz co tam się działo
Pozdr
Uwaga! Użytkownik AuroraRusek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1179 / 9 / 0
AuroraRusek pisze:
Najgorsze z tym nieletnim
Z tym nieletnim to on akurat nie miał nic wspólnego.
Uwaga! Użytkownik pyzg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
przyznałem się... nic nie mogłem zrobić, nie pomyślałem aby odrazu zadzwonić do papugi adwokata i było by po sprawie. 4m na 3lata, kurator i grzywna 350 zl..
why always me? :/ cieszę sięzę juz po wszystkim ... tak czy siak
  • 678 / 10 / 0
to i tak całkiem spoko, na przyszłość nie motaj debilom
  • 1073 / 123 / 3
4m na 3lata, kurator i grzywna 350 zl..
ZA udzielanie 4 miesiące w zawieszeniu na 3 lata? 8-(
ODPOWIEDZ
Newsy
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.