Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 356 / 7 / 3
inso pisze:
aha tylko ze karba metabolizuje sie w watrobie jak paracetamol a alko ostro wzmacnia dzialanie hepatoksyczne i po dobrym popiciu karby boga byc problemy (ponoc).
Ja to wpierdzielalem ale odstawilem bo po tym taka wyj3bka na wszystko ze juz nie moglem wytrzymac tego stanu psychicznego, ani mnie nic nie cieszylo ani nie wkurwialo.pierwszy tydzien na dawkach 600mg wzwyz to byla jazda jak sie obijalem o sciany, nic prawie nie slyszalem, no to raczej dziwny glos ludzi byl bo nic nie rozumialem, oczoplas i takie tam zaburzenia widzenia, kazdy to ma z poczatku a potem takim warzywem psychicznym jestes jesli na kogos dobrze karba zadziala.
ogolnie te skutki uboczne na poczatku moga wydawac sie fajne dla kogos.Najlepsze jest wlasnie w karbie to ze podczas brania (napewno na poczatku) wogole nie ma sie ochoty na alko, benzosy i wogole na cpanie dlatego przypisuja to na roznego typu odstawki (brak ryzyka padaczki odstawiennej i ponownego zazycia)
co do padaczki to jest mozliwa bo ja mialem drgawki lekkie i zreszta jest w skutkach ubocznych ze moze byc petit mal .
lepiej tego nie miksujcie i dawka max 1200mg
Nie brałeś czasem trileptalu?
  • 53 / / 0
Czy ten lek może służyć do zbicia fazy po fenkach, tryptaminkach, MXE i ogółem rc?
  • 992 / 17 / 0
lemonek, nie karba raczej nie pomoże wzbijaniu czegokolwiek. Mi tam nie przeszkadzała w niczym. Więc na pewno nie da rady nią zbić czegokolwiek. Co najwyżej lekkie uspokojenie, ale naprawdę bardzo lekkie. Bardzo "beznadziejny" lek moim zdaniem. Mi ani nie poprawiał stanu... Nic. Tylko otępienie.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 3309 / 22 / 0
Ej, to nie jest nic. Mnie nawet otępienia nie dawał :D Kiedyś działał na sen, dziwne, ale to niedługo.
sqrt(666)
  • 125 / 2 / 0
dziś mój psychiatra przepisał mi amizepin (400mg) i przyznam, że jestem trochę zawiedziona, wzięłam wieczorem pierwszą dawkę, oczywiście naraz dzienną, jako że nie bez powodu jestem użytkownikiem tego forum, dorzuciłam z ciekawości kolejne 400mg i tak jak myślałam, czytając wcześniej wasze doświadczenia, nie wydarzyło się nic co by warte było opisania

czy karbamazepina w łączona z kodą niesie jakieś konsekwencje?
Ostatnio zmieniony 26 maja 2015 przez ksenocyd, łącznie zmieniany 1 raz.
~.~
ciąg dalszy nastąpi.
  • 627 / 69 / 0
tak, dla niektórzych konsekwencje połączenia karby z kodą są nieprzyjemne, dla niektórych po prostu to połączenia nie ma sensu, bo karba wcale nie wzmacnia kody.
czyli łączenie tego jest kompletnie bezcelowe
  • 125 / 2 / 0
ja nie z premedytacją zamierzałam łączyć w/w, po prostu ostatnio regularnie zażywam jedno i drugie, stąd pytanie, a już mam za sobą dwie próby i muszę stwierdzić, że nic się nie wydarzyło nieprzyjemnego i na szczęście w moim przypadku karba nie osłabiła działania kody.
~.~
ciąg dalszy nastąpi.
  • 8 / / 0
Wzialem miesiac temu jednego tabsa tegretolu 200mg o przedluzonym dzialaniu mialem tego 5 sztuk od kumpla co bral to 14lat i reszte wyrzucilem do kosza. Syf jakich malo. Ten lek odebral mi ochote na kontakty z ludzmi, oslabil moja reakcje na sygnaly wysylane od innych ludzi, to tyle moich zalow;). Jestem bardzo podatny na dzialanie roznych rzeczy i nawet subtelne zmiany sa przeze mnie wyczuwalne.

Ktos wie ile moze karba wplywac na mozg?
  • 190 / 2 / 0
Jem ten lek jakies 3-4 dni w roznych dawkach, bez widocznych skutkow. Dzis zjadlem 7x300mg pogryzionych retardow. Wypilem do tego dwa piwa. Oprocz zamulenia i braku checi ruszania z miejsca nie odczuwam niczego innego. Wszyscy pisza o laczeniu z koda, a czy ten lek nadaje sie do laczenia z tramadolem? W jakich dawkach? (mam Neurotop Retard 300mg).
  • 1502 / 29 / 0
Ten lek nie ma potencjalu rekreacyjnego, bylo o tym wspominane w tym watku wielokrotnie.
Nie radze go laczyc w tramadolem, poniewaz nawet w wysokich dawkach (bynajmniej mnie) nie chronila przed drgawkami. Jesli koniecznie chcesz uniknac padaczki podczas pizgania Trampka, to niezawodne sa benzodiazepiny.

Karbamazepina ma wylacznie potencjal przy odstawianiu alkoholu/benzodiazepin. Niestety podczas leczenia dluzej niz miesiac przy srednim dawkowaniu 900 mg/dobe bardzo negatywnie wplywa na watrobe. Moim zdaniem Karbamazepina powinna byc stosowania tylko i wylacznie w wyzej wymienionych celach.
Ja rozumiem, ze ciekawosc narkomana nie ma granic, ale wierzcie mi na slowo - nie nacpacie sie tym, chocbyscie rzucali magiczne zaklecia.
Nie i chuj, po prostu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.