tom pisze: Xanax jak dla mnie jest sredniawy. Wzialem 4mg i 8mg i wcale nie poczulem jakichs oszalamiajacych efektow. To co czulem to taki "chillout" i ogolnie pojety relaks. Prawdopodobnie po prostu spodziewalem sie wiecej bo to moje pierwsze doswiadczenie z benzo ;)
0,25mg alprazolamu odpowiada 5mg diazepamu.
Ale w praktyce wygląda, że lepiej wziąć 10mg diazepamu niż 0,5mg alprazolamu, po diazepamie czuć WYRAŹNĄ fazę, charakterystyczne rozluźnienie mięśni szkieletowych i stan podobny do najebania. Tak więc polecam Relanium. Jedyna jego wada, że ma długi okres t1/2.
codeine pisze:
Ale w praktyce wygląda, że lepiej wziąć 10mg diazepamu niż 0,5mg alprazolamu, po diazepamie czuć WYRAŹNĄ fazę, charakterystyczne rozluźnienie mięśni szkieletowych i stan podobny do najebania. Tak więc polecam Relanium.
codeine pisze:Jedyna jego wada, że ma długi okres t1/2.
tom pisze:codeine pisze:Jedyna jego wada, że ma długi okres t1/2.
Poprostu jednego dnia wziąłem 10mg Relanium i przez następne 3 chodziłem śnięty, zmęczony, jakiś taki zjebany. I działa to w praktyce tak, że jak weźmiesz raz Relanium to jesteś pod jego wpływem przez 2-3 dni. Stąd snuje wniosek, że przy długotrwałym leczeniu lepiej stosować benzo o długim t1/2 (diazepam, klorazepat), a przy doraźnym leczeniu benzo o krótkim t1/2 (alprazolam, oksazepam).
P.S. zomiren jest benzodiazepiną, temat przenoszę do depresantów
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.