ODPOWIEDZ
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Dobrze zrobiles ze teraz ściełeś bo i pogoda "ponoć" ma sie zmienic....
scialem narazie troche ponad polowe, reszta jeszcze rosnie bo nie miala takich ladnych brazowych wloskow... i niedojrzale nasiona, wiec zostawilem jeszcze na dwa tygodnie. pogoda mnie zlewa wrzesien i tak byl wyjebisty :D wiec nie bedize tak zle...
a pestki to jak wysuszysz to same bedą wypadać albo mozna je wybrac ale po odpowiednim wysuszeniu............
tak wlasnie myslalem, czy lepiej pozbyc sie pestek przed suszeniem czy po, ale widze ze dobrze zrobilem. stwierdzilem ze latwiej mi bedzie po hervescie. a tak jak pisales bedzie nawet wtedy, jak pestki sa nie dojrzale> (cale jasno zielone)?
Ładne te kwiatuszki :)
dzieki :)
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 103 / / 0
Nieprzeczytany post autor: k0lek »
Pestki muszą być dojrzałe czyli najlpiej carne czy tam brązowe w ciapki czy tam zygzaczki hehe :) ale takie jasne zielone niedojrzałe to do dupy...............
Uwaga! Użytkownik k0lek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 1 / 0
no to ja wiem :) suszylem juz troche i pestki latwiej wychodza i wygladaja tak:

[ external image ]
[ external image ]

a tu takie freestylowe fotki. w roli glownej - plony :]

[ external image ]
[ external image ]

co do jakosci palenia: samk zajebisty, w zyciu jeszcze takiego nie palilem. kumpel powiedzial (upalony tym jarankiem) ze jakby mogl jesc cos o takim smaku jak to jaranie, to by to wpieprzal caly dzien :D smka delikatny, przy wdechu troche drapie w gardlo przy wydech balsamuje je takim jakby hashowym balsamem. bardzo odswierza :) topy pachna slodziutko, lepia sie pierwsza kalsa. ilosciowe troche gorzej, tak samo moc ze wzgledu na nasionka, ktorych jest soporo w kazdym topie... ale nie narzekam i polecam shamana za swoj urok :)

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
  • 134 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Towarzysz X »
Najs... jak ja mialem pierwszy sezon (btw tez wyszlo mi duzo nasion) to tak samo mowilem o moim paleniu. I moge sie zalozyc, ze to byla prawda, nic nie smakuje tak dobrze i nie daje takiego przyjemnego haju jak palenie z wlasnej dzialki (ekhm... tego... no... spota).
Nasiona mialem wygrzebane z wora i tego roku tez je zasadzilem, wiec nie wiem co to za odmiana, ale jest gites (pewnie dlatego ze wlasna) :D
Ogolnie wyglada to wszystko bajerancko - gratulacje.

Jak ci wyszlo tyle nasion to moze jednak Openseed w koncu ruszy? :D
  • 459 / 1 / 0
(pewnie dlatego ze wlasna) :D
to jest w tym wszsytkim najwazniejsze.
Jak ci wyszlo tyle nasion to moze jednak Openseed w koncu ruszy? :D
jak bede mial naprawde duzo nasion to z przyjemnoscia oddam je na ta akcje :) zajebiscie by bylo jakby ludzie z calej Polski uprawiali moje shamany :D
Ostatnio zmieniony 01 października 2006 przez Rastuch, łącznie zmieniany 1 raz.

• 69 / / 0
Nieprzeczytany post autor: vold000 »
ehh zazdroszcze ci ;]
tez bym mial takie palonko gdyby mi go nieukradli ;]
ale za rok znow kupie ta odmiane zeby wiedziec jak smakowalo palenie z mojeje 1 uprawy ^^
a wiesz ile dokladnie gram ci wyszlo?
  • 459 / 1 / 0
ehh zazdroszcze ci ;]
tez bym mial takie palonko gdyby mi go nieukradli ;]
skoro ty mi zazdroscisz, to ja ci wspolczuje :/ ukraść komus planty, najgorsze hamstwo...
ale za rok znow kupie ta odmiane zeby wiedziec jak smakowalo palenie z mojeje 1 uprawy ^^
jak cos to bede mial pestki za darmo do rozdania albo za symboliczne pare zloty, wiec nie bedzie problemu zebys powtorzyl to doswiadczenia :P
a wiesz ile dokladnie gram ci wyszlo?
jeszcze nie scialem calosci wiec nie wiem. ale nieduzo... wina zlego startu, przynajmniej juz wiem jakich bledow nie popelniac. na tym to polega, co sezon bedzie lepiej ;) peace.

• 69 / / 0
Nieprzeczytany post autor: vold000 »
wychodze z zalozenia ze za darmo to tylko w pysk daja ale za symboliczne pare zlotych z checia za rok kupie pestki ;]
w zamian po sezonie 2007 bede mogl sie odwdzieczyc pestkami cinnamona lub grapefruita bo takie mam plany na next sezon ;D no i shamana ofc bo go niemoze zabraknac porpostu irytuje mnie to ze nieznam haiu jaki ma a nazwa daje wiele do myslenia :D

a za duzo nie za duzo 1 sezon zawsze trzeba zepsuc zeby potem nastepny byl leprzy :P
ja np swoje roslinki trzymalem ponad 2 miechy w malych doniczkach przez co byly strasznie male :P ba mialem slabego spota wybranego bez przemyslenia wiec mi all ukradli co mnie zmotywowalo na samobojcza wyprawe na caly dzien do lasu w poszukiwaniu spota...i znalazlem kilka bardzo dobrych... wiesz komary kleszcze geste zarosla pokrzywy i wogole full wypas a gdyby mi tego nie ukradli za rok moglbym na tym samym spocie posadzic wiecej roslinek i miec powaznego dola ze mi tyle ukradli :P
takze nie narzekam

a wlasnie moglbys mi powiedziec jaka on ma faze? ostro zamula i daje do myslenia czy raczej dodaje energi?
  • 103 / / 0
Nieprzeczytany post autor: k0lek »
Co do tego smaku #-owego to wlasnie palilem jakis tydzien temu kwiatuszki zapylone fioletowe ale nie wiem czy to byl shaman i fajnie czesało w banie po wybraniu pestek oczywiscie :) A te pestki na zdjeciu to one są jeszcze w tej takiej blonie,....lupince... ???
Uwaga! Użytkownik k0lek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 1 / 0
a wlasnie moglbys mi powiedziec jaka on ma faze? ostro zamula i daje do myslenia czy raczej dodaje energi?
powiem ci, ze shaman to bardzo nieobliczalna roslina. jeden krzak daje palenie bardziej euforyczne, czlowiek sie smieje, ma jakies szalone pomysly :D a druga juz bardziej indica upala sie czlowiek i mysli, rozkminia itp. jedne maja wiecej genow skunka a drugie purple. tak mi sie trafilo :) i wsumie fajnie, lubie taka roznorodnosc :) nie wiadomo na co trafisz :D a z tymi nasionkami to sie dogadamy :) skad jestes?
Co do tego smaku #-owego to wlasnie palilem jakis tydzien temu kwiatuszki zapylone fioletowe ale nie wiem czy to byl shaman i fajnie czesało w banie po wybraniu pestek oczywiscie :)
hehe calkiem mozliwe. ten smak jest naprawde przyjemny i latwy do rozpoznania.
A te pestki na zdjeciu to one są jeszcze w tej takiej blonie,....lupince... ???
niee... one sa juz z tego obrane. moze jakies resztki tego sie tam gdzies zapodzialy. one maja taka fioletowawa barwe, pewnie od kwiatow :D ale wydaje mi sie ze sa dojrzale. wzialem jedno i je testuje zobacze czy wykielkuje. jak nie to bede mial jeszcze sporo pestek z niescietych kwiatow. milej nocy.

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.