Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 761 / 13 / 0
marian22 pisze:
Dlaczego brac ketaminę, jezeli jest MXE. Jaka jest rożnica?
Jest. Jedynie homologi mogą działać "tak samo".
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1513 / 26 / 0
Pytanie nie brzmiało czy różnica jest tylko jaka jest. Też mnie to interesuje, nie miałem okazji spróbować K, pytanie przewijało się chyba gdzieś ale nie było ładnej, rozbudowanej odpowiedzi porównującej związki (odczucia psychiczne, fizyczne, czas działania)
mr_b∩ʁbꞁө
  • 3898 / 239 / 13
ketamina (izomer S) jest mniej zmulasta od MXE, nie otępia tak - ja bym izoS porównał do krzyżówki DXM z 3-MeO-PCP - jest bardziej wizualna, euforyczna;
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 3206 / 176 / 0
ketamina to piękno w swoim kolorze, radości, wizji, a metoksetamina to piękno zimne, spokojne, chłodne.

Uważam to za bardzo dobre porównanie - chłodne vs. ciepłe kolory.

Każdemu fanowi dysocjantów polecam chociaż raz w życiu spróbować ketaminy; dla mnie była ona szczytem piękna umysłu pozostawionego na pastwę pustki, bez bodźców zewnętrznych.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3898 / 239 / 13
Jak dla mnie 3-MeO-PCP jest ciekawsze jeżeli zależy nam na wizjach i tajemniczym klimacie, a dex jeśli wolimy euforię.

keta jest całkiem fajna, nawet bym powiedział, że w kompozycji z wódką wciągana nosem w niezbyt wielkich dawkach może być na imprezę, bo po niej się względnie ogarnia i jest 'dopaminowo' :)
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2012 przez Parathormon, łącznie zmieniany 1 raz.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 3362 / 351 / 0
Tak, ketamina jest cieplejsza, milsza w odbiorze. MXE to cos jak DXM, wkroczenie do czarno-bialego swiata bez ego.
  • 6 / / 0
Re: Ketamina
Nieprzeczytany post autor: eS »
Załóżmy, że mam możliwość uzyskania recepty. Co lekarz/weterynarz mógłby wypisać? Ketavet? Ketanest? Jakie dawki są w obiegu?
  • 934 / 12 / 0
oba bodajze 500mg/10ml. od weterynarza mozna np bioketan 2000mg/20ml
  • 742 / 12 / 0
Duża jest różnica między izomerami kety w działaniu? Racemat nie przypadł mi do gustu, jak dla mnie to się to do tripowania nie za bardzo nadaje i teraz zastanawiam się czy wypróbować s-izomer czy sobie odpuścić?
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2012 przez tomek219, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3362 / 351 / 0
Tak, duza roznica jest.
ODPOWIEDZ
Newsy
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.