Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Hurra, diese Welt geht unter
Hurra, diese Welt geht unter
raz kupowałem sprzęt w nocnej, baba zażądała 1pln za insulinówkę...
Gdyby z towarem było tak bezproblemowo.
tak jak kupuje sie opakowanie bibulek czy bongosa
a nie za kazdym razem leciec szukac lufki a jak nie to zarowek ..
I tak trwam przy tej metodzie już parę ładnych lat , i jak dla mnie jest najlepsza i najrozsądniejsza . - Myślę ze to kwestia gustu i przyzwyczajenia.
Zawszę do gotowania używam KORKA nie łyżki czy czegoś jeszcze innego tylko metalowego korka najlepiej od wódki ucina się kawałek oblamówki (nie do dna żeby nie wylewało się) i robi się rączkę . Można też obwinąć dość dokładnie drucikiem wkoło korek i zrobić rączkę (ale to zbędne pierdolenie się).
Resztą przyrządów raczej podstawowa , czyli kwasek , woda bądź sól , filtr (od papierosa malutka kuleczka), zapalniczka ,pompka, no i oczywiście najważniejsze czyli towar.
Przeważnie najpierw wrzucam towar do korka , dodaję odrobinę kwasku ( nie potrafię opisać ile , ten kto gotował wie zawsze ile go wrzucić) , zalewam wodą , i delikatnie podgrzewam aż się wszystko ładnie rozpuści , jak mi się śpieszy to od razu gotuję . Po czym formuję ładną małą kuleczkę (naprawdę małą) z filtrka po szlugu , wrzucam go juz do zrobionego towaru w korku , zdejmuję igłę z pompki (insulinówki , ze zdejmowaną igłą) dociskam pompkę do filterka i zaciągam , zakładam igłę i dalej wiadomo co jest grane . Czas takiej roboty to 1-2 minuty i wszystko gotowe , nie liczę trafienia tylko czas przygotowania towaru. Do takiej wprawy doszedłem że pewnie w całkowitej ciemności mógłbym to zrobić spokojnie. Gorzej by było z trafieniem , bo mam praktycznie wszystkie żyły nie widoczne , i jedynie z 1-2 sprawne. :-/
A Wy jak to robicie ? :nuts:
min. folie do zgrzewania brazu, filterki strzykawkowe, kubeczki do gotowania herki ... wiele wiele innych
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.