Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam
Wczoraj zgarneli mnie z łąki za posiadanie 9 garm łysiczek lancetowatych.
Próbowałem je wyrzucić , jednak wprawne oko policjanta zaóważyło ten czyn.
Po rewizji w chacie zostałem zwolniony. Nic wiecej nie znaleziono.

Czy ktoś miał już podobne kłopoty ? , i jakiej kary mogę się spodziwać ?

Czy poddawać się samoukaraniu u proroka ?

Pozdrawiam
  • 3186 / 372 / 0
kolarz pisze:
jakiej kary mogę się spodziwać ?
Zawiasy, grzywna lub umorzenie w zależności od dozy szczęścia.
kolarz pisze:
Czy poddawać się samoukaraniu u proroka ?
Raczej nie. Czekaj na pismo z sądu, jeśli cię oskarżą to weź adwokata i on już ci dalej doradzi. Możesz wtedy składać różne wnioski, np o umorzenie postępowania ze względu na niską szkodliwość społeczną, odstąpienie od karania, skierowanie na leczenie i tym podobne, zależy jak to chcesz rozegrać.
Ostatnio zmieniony 10 października 2012 przez Blu, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4024 / 371 / 951
Ciekawe o co zostaniesz oskarżony (jeśli zostaniesz, bo możliwe, że oleją sprawę, policja grzybiarzy chyba dość często traktuje pobłażliwie). Posiadanie grzybów nie jest zakazane, jedynie niektórych zawartych w nich alkaloidów. Ja bym się w razie czego bronił m.in. po tej linii - niech udowadniają, jaką konkretnie ilość jakiej zakazanej substancji posiadałeś...

Poza tym jak wyżej - znikoma (ba - żadna!) szkodliwość społeczna, nikomu nie sprzedawałeś, nie udzielałeś i nie chciałeś tego robić, naczytałeś się w internecie McKenny (lub dowiedziałeś w szkole) i ot tak Cię zainteresowało...
  • 655 / 3 / 0
pokolenie Ł.K. pisze:
Ciekawe o co zostaniesz oskarżony (jeśli zostaniesz, bo możliwe, że oleją sprawę, policja grzybiarzy chyba dość często traktuje pobłażliwie).
Pokolenie Ł.K. ma rację - ciężko coś radzić w kwestii potencjalnej obrony jak się w ogóle nie zna zarzutu na pierwszym miejscu!
Generalnie teraz będzie pewnie "dochodzenie". itd. Ale skoro mają "dowody" a akurat słowo nawet policemana, przed sądem ma większą wartość dowodową (to jest dla mnie chÓjowa praktyka sądów polskich) to trochę masz lost case in court :rolleyes: .

Czy warto się Dobrowolnie poddać karze?? Zależy... Można iść w zaparte ... można negocjować z "prorokiem"... albo można ponegocjować, a jak nie zadowoli cię propozycja od niego to brać papugę i walczyć. (Bo wniosek o dobrowolne poddanie się każe można cofnąć!)

Ale nie znam sprawy dokładnie, nie znam konkretnych zarzutów a w grach losowo-hazardowych jestem cienki.
Szukam żony wśród polskich farmaceutek lub ukraińskich prostytutek.
  • 104 / 1 / 0
Czyli można normalnie posiadać grzyby? Mogę je bez problemu uprawiać?
Chyba Psilocybe Cubensis nie ma na zakazanej liście?
Czyli wygląda to tak jak z chalipongą? Mogę ją mieć mimo to że zawiera nielegalne dmt?

:)
Uwaga! Użytkownik ecikpecik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 26 / 0
Nie z grzybami jest inaczej

nie pamiętam co do słowa ,tego zapisu ustawy ale było coś takiego grzyby psychoaktywtne,grzyby które posiadają substancje odurzające

jesli rośliny z dmt , to jak nie ma ich na liście to co jest dziwne chyba można je posiadac i tutaj jest kontrowersja
  • 934 / 12 / 0
Nie można posiadać niczego zawierającego psylocybine/psylocynę. Mam wyrok za posiadanie między innymi łysiczek, podobnie jak resztę rzeczy podano je badaniom w laboratorium, które stwierdziło że zawierają nielegalną psylocybinę. Analogicznie było z resztą zabranych wtedy materiałów naturalnego pochodzenia, w moim przypadku były jeszcze dwa rosnące san pedro (wynik badania stwierdził że zawierają meskalinę) oraz ekstrakt x60 salvi (tu zarzut posiadania salvinorinu a i b), było jeszcze kilka samych liści mj tu akurat badania określiły poziom zawartości thc na tyle niskim poziomie, że nie kwalifikował się do postawienia mi zarzutów za ich posiadanie, dostałem nawet jakieś pozostałe po badaniu 3 liście z powrotem lol
Ogólnie muszę przyznać że przeprowadzone analizy zatrzymanych rzezy (w sumie około 50 czystych substancji rc i "typowych" dragów oraz wymieniony materiał pochodzenia naturalnego) praktycznie wszystkie były prawidłowe, zakwestionować mogłem jedynie chyba 3 rzeczy które im wyszły wg mnie nie prawidłowo, finalnie darowałem sobie, jako że propozycja prokuratora była na tyle korzystna, że podałem się dobrowolnie karze i olałem sądzenie się. Co śmieszniejsze w wyroku sądu jestem winny posiadania między innymi około 6 substancji, które w momencie popełnienia przestępstwa, był całkowicie legalne i to jeszcze przez ponad pół roku, a zdelegalizowano je dopiero na krótko przed przeprowadzonymi badaniami. To również z powodu dobrowolnie podaniu się karze, nie kwestionowałem i tak zostawiłem :-)
  • 1 / / 0
Witam, zatrzymali mnie za posiadanie pół grama zioła, w chacie znaleźli 5 grzybków, pies mówił że muszą iść do analizy w laboratorium i jak wykaże nielegalne substancje to będę miał przejebane, jaka jest szansa na to że na testach w laboratorium nic nie wykaże, i co mi grozi za posiadanie 5 gram? Liczę na umorzenie bo to pierwsza sprawa, wcześniej nie miałem problemów z prawem
  • 4326 / 700 / 2117
Czytaj, co napisał wyżej pokolenie. A jeżeli tym bardziej nie handlowałeś i masz to na własny użytek, to być może potraktują Cię faktycznie pobłażliwie, jak niektórych innych grzybiarzy. Nie martwiłbym się na zapas, raczej upatruję umorzenia sprawy.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.