Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
polanki znajdujące się w pobliżu Warszawy po zachodnio-północnej części... bardzo mała szansa na znalezienie, właściwie zerowa
W Kampinosie a przynajmniej jej wschodniej części łysiczki po protu NIE MA: sprawdzałem każdą polankę na której coś się pasło, centymetr po centymetrze... zero efektów
dopiero coś się zaczęło pojawiać na wsi na północ od puszczy, ale nie w każdym miejscu.. nie wszędzie gdzie rośnie trawa i gdzieś się pasą krówki musi być i łysiczka.. te 20 łysiczek znalazłem w cieniu drzew tam gdzie była tylko zielona trawa, 10 metrów dalej gdzie była trawa bardziej wyschnięta łysiczek znalazłem ledwie parę i to mocno wysuszonych przez słońce
coż... dla kogoś kto mieszka na wsi, czy w beskidach albo śląsku (ogólnie południe) to może się wydawać oczywiste, że wyjdzie i... o znalazłem 100 łysiczek bez mrugnięcia.. ale zapominacie o tym, że zróżnicowanie występowania łysiczek w PL jest bardzo duże... gdzie tam w Polsce.. w samym województwie
np.
jeżeli weźmiemy polankę znajdującą się 2 km od Warszawy i porówanamy ją z polanką (IDENTYCZNĄ! tzn. tak samo żyzna, wilgotność itp...) znajdującą się 20 km od Warszawy.. różnica będzie OGROMNA.. więc nie gadajcie głupot
rob8888 pisze:jeżeli weźmiemy polankę znajdującą się 2 km od Warszawy i porówanamy ją z polanką (IDENTYCZNĄ! tzn. tak samo żyzna, wilgotność itp...) znajdującą się 20 km od Warszawy.. różnica będzie OGROMNA.. więc nie gadajcie głupot
poki co jestem przekonany ze ta mikoryza jest koniecznoscia istnienia lysic.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.
Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami
Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.