Miałem słaby towar, dlatego nic nie klepnęło. Po paleniu zrobiłem napar z tego, co zostało (4 g) i też nic. Tydzień wcześniej zjadłem 5 g suchych kapeluszy popijając wodą i byłem również rozczarowany.
Owocniki zbierałem we wrześniu. Ususzone w piekarniku, zamknięte od tamtego czasu w szczelnych pojemniczkach na mocz.
Pij eter, będziesz wielki
Uważaj więc :)
20 lutego 2018Triptamine77 pisze: Palenie zdecydowanie działa. Otworzyłem sobie dzisiaj jeden słoik z suszonymi muchomorami, wziąłem jakieś pół małego kapelusza, zmieliłem i wsadziłem w fajkę do palenia tytoniu. Jedna nabitka, coś czuć, druga, wyraźnie coś czuć, potem trzecia, czwarta ale każda coraz słabiej klepie. Z wykurowanych muchomorów dym nie gryzie, ma troche specyficzny smak. Imho ciekawa sprawa, jak by tak dopalić po albo na peaku jakiejś tryptaminy. Jak wygląda sprawa ze szkodliwością palenia takiego muchomora?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.