uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
IMO Twoj 'kolega' zmierza wprost w kierunku powaznych klopotow rodzinnych. Do trzech razy sztuka.
Czy naprawde niedostrzegacie nic przypalowego w jednej kolumnie stojacej na szafie, z kolumny wydobywa sie dzwiek, zapach i swiatlo /jesli ktos mi powie, ze wszystko mozna wytlumic nazwe go reinkarnacja Adama Slodowego/. Kolumna owa wymaga conajmniej pol godziny uwagi dziennie, Bedziesz ja sciagal z szafy czy stal na krzesle? Moze gdyby rodzice Twojego /kolegi/ nie byli tak wyczuleni na punkcie uprawy byla by jakas szansa. Poza szansa na powazne klopoty. Odpusc sobie. Przed kolegami zablysnij w inny sposob, nie glupota. Ziolko zawsze mozesz wychodowac outdoor. Juz dzis zacznij przygotowywac miejsce wysiewu. Za rok zapalisz swojego ziola i zrozumiesz, ze bylo warto.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mateks1 »
a.bsurd pisze:
IMO Twoj 'kolega' zmierza wprost w kierunku powaznych klopotow rodzinnych. Do trzech razy sztuka.
Czy naprawde niedostrzegacie nic przypalowego w jednej kolumnie stojacej na szafie, z kolumny wydobywa sie dzwiek, zapach i swiatlo /jesli ktos mi powie, ze wszystko mozna wytlumic nazwe go reinkarnacja Adama Slodowego/. Kolumna owa wymaga conajmniej pol godziny uwagi dziennie, Bedziesz ja sciagal z szafy czy stal na krzesle? Moze gdyby rodzice Twojego /kolegi/ nie byli tak wyczuleni na punkcie uprawy byla by jakas szansa. Poza szansa na powazne klopoty. Odpusc sobie. Przed kolegami zablysnij w inny sposob, nie glupota. Ziolko zawsze mozesz wychodowac outdoor. Juz dzis zacznij przygotowywac miejsce wysiewu. Za rok zapalisz swojego ziola i zrozumiesz, ze bylo warto.
jak wszystko zrobisz dobrze to żadnego światła nie będzie widać z kolumny. Kolumna jest na prawde zajebiście szczelna. Dźwięk kolego to wszystko da się zamaskować. Praktycznie kumpel ma non stop włączony komputer w dzień i mu zajebiście głośno chodzi, więc napewno żadnego dźwięku z kolumny jego stara nie usłyszy. Musiała by się na prawdę bardzo dobrze wsłuchać. Pozatym zawsze można powiedzieć starym, że taka kolumna ma prawo tak chałasować bo coś tam ... jeśli chodzi o zapach to dlatego się pytam was jaka odmiana by była najlepsza, żeby wydzielała jak najmniej zapachu ... pozatym on ma w planie kupić filtry. Jego starzy już nie są tak wyczuleni, bo od czasu kiedy wpadł z uprawą minęło pół roku i w dodatku kumpel obiecał starym, że już nigdy nie będzie uprawiał. Może nie jest to najlepszy pomysł ale on raczej nie odpuści. heh .. i co ty w ogóle gadasz jakie zabłyśniecie przed kolegami. On nikomu nie powie, że w kolumnie ma uprawe. Tylko o tyym wiem ja i on i Ci co czytają forum :) a inni jego kumple nie będą tym napewno wiedzieć. Tu nie chodzi o szpan czy coś. Poprostu koleś chce mieć swoje zielsko, a nie ciągle kupować od dila, który później ma radoche z tego, że wcisnął ci gówno. A do następnego lata nie chce mu się czekać. pozdro!
Uwaga! Użytkownik mateks1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
kruczy pisze:
z grapefruitow mozna dosc duzo wyciagnac, zapach nie jest taki wcale zabójczy, to nie skunk, ale przy zwyklych filtrach bedzie b.dobrze. No chyba ze sie chlopak zdecyduje na Northern Light, jest to b. malo zapachowa odmiana.
no właśnie on nie chce Northern Light, bo ostatnio to palił i mówił, że chujowe wiksy są po tym. Był non stop przymulony a fazy praktycznie żadnej nie miał. Więc chyba lepszy dla niego by był grapefruit. a co myślisz o white widow ??? da rade w takiej kolumnie? jak z zapachem przy tej odmianie ?
Uwaga! Użytkownik mateks1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
kruczy pisze:
Mateks: nie wiem czy wiesz ale wentylatory mimo wszystko robia troche halasu. starsza sie napewno skapnie, zmniejszenie obrotow sprawi ze spadnie efektywnosc pracy, a co za tym idzie, temp w boxie sie podwyzszy.
wobec tego co proponujesz ??? :D
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Raphi »
mateks1 pisze:
a co myślisz o white widow ??? da rade w takiej kolumnie? jak z zapachem przy tej odmianie ?
Z tego co wiem WW jest bardzo smrodliwą odmianą...
"Dym z moich ust, który spływa na Ciebie
Czy potok słów, mówisz: nie, jeszcze nie wiem!
Więc podejdź bliżej, niech Twój mózg opuści klatkę
Zrozumiesz wszystko kiedy poznasz moja Matkę"
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
WW smierdzi skarpetkai polaczonymi z delikatnym moczem, przynajmiej na flow. w sumie jakabys nie wybral odmiane to zawsze bedzie minimalnie czuc. uparlem sie na te filtry. dam Ci w zalaczniku maly schemat moze pomoze Ci choc troche. ten wlot na dole jest pasywny. jest jeszcze jeden maly problem: z doswiadczenia wiem ze dwa wlot powietrza i wylot powietrza umieszczony na jednej sciance jest strasznie nieefektywny. ja to rozwiazalem w ten sposób: przedłużylem taka rurą giętą aluminiowaną wlot powietrza (uzywa jej sie w klimatyzatorach, okapach itp) do drugiej scianki. obnizylo to temp o ok 3-4 stopnie, a co wiecej przez ten otwor nie wydostaje sie powietrze:)
  • 44 / / 0
ale u mojego kumpla wlot powietrza będzie na innej ściance niż wylot, więc chyba nie ma problemu. Daje Wam shemat boxa w załączniku. powiedzcie mi co tym myślicie ?
[img]C:\Documents%20and%20Settings\Mateusz\Moje%20dokumenty\Moje%20obrazy\plan%20boxa.JPG[/img]
  • 3523 / 54 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Mateusz naucz się zdjęcia wklejać
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 21 / / 0
Nieprzeczytany post autor: BROWAReq »
hmmm "2 wentylatory 12V każdy czyli 24 V".....a jak dajesz 2 świetlówki 220V to dajesz razem napięcie 440V?? bardzo ciekawe podejście-to w sumie przy większym boksie przy np 5 świetlówkach trza by było się podpiąć pod transformator z ponad 1000V, nieźle...hehehe
pozdro
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.