Btw. jesten w Niemcowni i planuje udac sie do lekarza z pusta paczka Sedamu i wydebic tam jakis zachodni, szwabski Bromazepam :)
Najlepiej w butli 50 tab. x 6 mg
Różnicę pomiędzy Lexotanem,a Sedamem jednak poczułem. Lexotan brałem dwa tylko razy i za każdym razem przeżyłem najprzyjemniejsze , działanie spośród wszystkich benzodiazepin, które miałem przyjemność spożyć w swoim krótkim życiu. Totalny relaks, rozluźnienie i nawet do tego coś w rodzaju euforii. Nigdy wcześniej, ani później, po żadnym innym benzo nie czułem już takiej przyjemności. Sedam brałem wielokrotnie i także działał przyjemnie, ale już nie tak jak Lexotan. Nie wiem jak to możliwe , w końcu w jednym i drugim znajduje się bromazepam. Różnić się powinny jak już tylko wypełniaczami, co chyba nie mają one wpływu na jakość działania. Jak wspomniałem powyżej Lexotan brałem tylko dwa razy i to w przeciągu kilku dni, więc może akurat w tym czasie mój organizm znajdował się w doskonałej formie i lepiej przyswoił bromazepoam :-) Niestety przydało by się więcej testów wtedy miałbym lepsze porównanie.
Znalazłem kilka preparatów zawierających bromazepam dopuszczonych do obrotu na terenie Rzeszy:
Bromazep®, Compendium®, Creosedin®, Durazanil®, Lectopam®, Lexaurin®, Lexomil®, Lexotan®, Lexotanil®, Normoc®, Bromazanil®, Normoc® oraz Gityl®
Żródła: http://www.chemie.de/lexikon/Bromazepam.html
http://de.wikipedia.org/wiki/Bromazepam
Za dwa dni leci do mnie paczka z Polszy z lekami, wiec kaze wykupic zamiast Sedamu Lexotan - cos czuje, ze bedzie milej. Na jakims forum o nerwicy wyczytalem, ze Sedam w ilosci 3 mg odpowiada 1,5 mg Lexotanu, w dodatku jakosciowo ten ostatni jest wiele lepszy, stad w mej glowie to pytanie.
A co do lekow z Bromazepamem tutaj to juz przesledzilem wszystkie strony i tez wyszukalem te nazwy ;)
Ale dzieki za pomoc.
Znajac zycie nie bede mial czasu, zeby pojsc tutaj do lekarza, ale w razie powodzenia nie omieszkam sie pochwalic zdobyczami ;)
Tak wiec za kilka dni zweryfikuje dzialanie Lexotanu ;)
Pozdrawiam!
Edit:08 wrz 2012, 15:25
Paczka z Lexotanem doszla, wiec po 3 dniach absty wrzucilem standardowa, euforyczna i relaksacyjna dawke 12 mg. Musze przyznac, ze jestem rozczarowany. Zamierzalem podjezykowo zaaplikowac, ale w porownaniu ze slodkimi Sedamami te neutralnie smakujace tabletki sa nierozpuszczalne pod jezykiem. Co do dzialania - jest inaczej zdecydowanie. Porownalbym to do Alpry - znikome dzialanie miorelaksacyjne, znikome dzialanie euforyczne, raczej taki mozgojeb. Po Sedamie dawno latalbym z bananem na twarzy, rozmawialbym z domownikami, mialbym nogi jak z gumy i byloby mi milo, a poki co wlazi mi na powieki... Podsumowujac - nie moge oceniac po pierwszej dawce, wiadomo, ale poki co prym wiedzie nadal Sedam.
Na plus: - wieksze dzialanie przeciwlekowe, milosnicy alpry byliby zachwyceni.
Na minus - cena
- nierozpuszczalnosc pod jezykiem, stosunkowo dlugo sie laduje
- brak dzialania miorelaksacyjnego podobnego do tetrazepamu
- Lexotan nie jest slodki, Sedam jest
- podluzny ksztalt Sedamu jest ciekawszy niz zwykly, okrogly tabletek z podzialka.
P.S - chyba sie upierdolilem, bo pisanina typowo benzodiazepinowa xD
No i prosze o scalenie postow, zeby nie bylo, ze jestem niechlujny i pisze post pod postem. Ordnung muss sein! :old:
Scalono - Dzielnicowy
Po Sedamie natomiast wystepuja wszystkie typowe efekty bzd, kazdego jest po troszku. Najmilej jest, gdy bromazepam wchodzi, cialo staje sie nagle ciezkie, co wprawia mnie w niesamowita, Bromazepowa euforie.
Gdyby porownac to wg. mojej skali, to Bromazepam 12 mg > Kolazepam 2 mg.
Z tego, co nam pokazuje tabela Bzd wychodzi 24 mg Broma = 2 mg Klona, co oczywiscie jest bzdura, bo 4 Sedamy sa w stanie niedoswiadczonych uzytkownikow po prostu zwalic z nog xD
Paczka Sedamu (30 x 6 mg) kostuje od 24 do 30 zl.
Jesli chodzi o dzialanie medyczne, to 3 mg juz wykazuja silne dzialanie.
Pozamedycznie 12 mg, podjezykowo (slodkie, podluzne tabletki szybko sie tam rozpuszczaja) albo standardowo, do zoladka. Po 10-15 minutach czuj jak po prostu WCHODZI :D
Z alkoholem dobrze sie komponuje. Ostatnio przygoda z Lexotanem i ogromna iloscia alkoholu dobrze wspominam. W dodatku nie zwala z nog, nie usypia. Przy dluzszym jednak stosowaniu pojawiaja sie straszne zaniki pamieci, ale to standard przy tym polaczeniu.
Jesli moge cos doradzic: zaryzykuj, sprobuj Bromazepamu. Jesli sie zawiedziesz, chetnie odkupie po wyzszej cenie ;)
Jednakze nie wydaje mi sie, bys nie czul satysfakcji ;)
Jak juz stestujesz, to daj znac, bom ciekaw recenzji :)
Co do czasu poltrwania, a raczej tego czasu, ktory mile przezywamy z dana benzodiazepina, to o wiele dluzej czuje dzialanie Bromka, niz np. Klona czy nawet Diazepamu (T 1/2 nawet 100 h, a czuje go poltorej godziny, nawet po 40 mg jednorazowo) tak wiec spokojnie bierz, nie zawiedziesz sie.
P.S:
Dzisiaj po kilkudniowej abstynencji bzd wzialem najmniejsza lecznicza dawke Lexotanu (3 mg) i... HAMMER TIME! Zgniotlo mnie!
Nie wiecie moze, czy Lexotan posiada jakies wypelniacze, ktore zapobiegaja przedawkowywaniu? Tzn. ze jedzac wiecej tabletek, czujemy mniejsze dzialanie, a tylko dawka terapeutyczna dziala? 18 mg mnie nie robilo (a specjalnie zaryzykowalem i kupilem to, zamiast standardowego Sedamu) i bylem niezadowolony. A dzis przesadzilem z yerba i musialem ratowac serce, wiec wzialem pol tabletki. Po 20 minutach czulem sie, jakbym 12 mg Sedamu przyjal. A minelo zaledwie 4 dni od ostatniej aplikacji. O co chodzi? Placebo? Bo na pewno nie spadek tolerancji, ktora i tak nie byla jakas ogromna.
Z Xanaxem to też jest tak, że dostępny w Polsce jest jakiś nie oryginalny tylko na licencji robiony, a ten Lexotan był z Roche, w takim białym opakowaniu jak oryginalne benzo, np. Valium, Ativan, Rohypnol no i Xanax czy Lexotan.
Może przy oryginalnym było lepiej, nie wiem, jadłem raz ten brytyjski bodajże, gdy mnie Dzielnicowy poczęstował, porobiło dość mocno, ale z klonem wtedy, a miałem tolerkę strasznie obniżoną wtedy...
Chociaż co do połączenia benzo z alkoholem (i opcjonalnie z amfetaminą czy np. z opio), to nie zawsze jest tak, że się idealnie skomponują, ale raz na jakiś czas jest taka intensywnie podbita, synergiczna faza. Z alko miałem tak kilka razy - raz z tym lexotanem właśnie, raz z rolkami, raz po kilku dniach jedzenia klorazepatu (długi czas półtrwania, więc się kumulowało)...
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/petru.jpg)
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły
Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lotnisko-w-pyrzowicach-.jpg)
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk
Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-04-14_20-26-59.png)
TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"
UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.