Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3309 / 22 / 0
Czy to drżenie z czymś występuje, np. z uczuciem ogólnego osłabienia? Drżenie rąk może być spowodowane przez spadek poziomu cukru, a to na początku mojej przygody z kodeiną się zdarzało bardzo często. Efekt jest jeszcze potęgowany przez to, że przed kodeiną się nie je.
sqrt(666)
  • 27 / / 0
Faktycznie zdarzało się, że przy kodzie miałem objawy hipoglikemii (drżenia + puls w górę + wściekły głód + inne objawy w tym bardzo specyficzne jak np. drętwienie ust itp :*) ). Aktualnie staram się zaraz po wejściu "docukrzać" (cola, potem jakiś dosłodzony kisiel, batony). Myślę że na te drżenia,"telepawki" składa się nieraz kilka czynników co w połączeniu z moim nad-reaktywnym układem współczulnym skutkuje "parkinsonem" (najczęściej chwilowym, bo kiedy wejście mija drżenia ustają/wyraźnie się osłabiają).
  • 597 / 2 / 0
angor animi pisze:
Cieszę się, że nie okazało się że jestem jakoś wjebany w tą kode, bałem się tego na początku
Bój się tego cały czas. Skoro tak walczysz o kodeinę, mimo padaczki, która Cię spotkala, to jednak o czymś to świadczy.
Miałeś rację.
angor animi pisze:
de facto nie jest bardzo szkodliwa na tle innych opcji
De facto to jest najbardziej szkodliwa ze wszystkich opcji.
I tu też.
"The Himalayas haven't always been mountains." Brian Cox
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
  • 3309 / 22 / 0
Jedna z takich chwili, gdy nie jestem zadowolony, że miałem rację. Trzymaj się, bądź silny.
sqrt(666)
  • 597 / 2 / 0
Daję rade, skręt fizyczny się kończy. Ale mnie to zaskoczyło. Dziwiłem się, że skąd ta grypa nagle %-D fizycznie jest pomału lepiej, kości i mięśnie już dużo mniej napierdalają. Ale co z psychiką to zobaczymy. Dzięki. I sorry za offtop.
"The Himalayas haven't always been mountains." Brian Cox
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
  • 22 / / 0
Nigdy wcześniej nie miałam wyrzutu histaminy, przez ostatni czas zarzucałam kodę po ekstrakcji z antka 300mg (na samym początku zażywania 150mg). W każdym razie ostatnio brałam ją chyba z tydzień temu. Stażu nie umiem określić, ale wiem, że nigdy nie miałam dłuższego ciągu. Dziś kupiłam dwie paczki Thiocodinu i co się stało? Przyjęłam je ok. 23 po pewnym czasie wejście i na prawdę przecudowny stan, bodajże trochę po 24 zaczęłam drapać się po szyi i w okolicach pachwiny. Zaraz wstałam do lustra, no i co? Większa część ciała strasznie czerwona. Zaczęłam dziwnie reagować, wzięłam 5 tabletek leku o nazwie "Flonidan" (myślę, że okazał się nieodpowiedni, możliwe że to on tak znacznie wpłynął na pogorszenie stanu),który jako jedyny miałam pod rękę, poszłam na balkon. Przed wyjściem na zewnątrz zaczynały mnie łapać drgawki. To było niekontrolowane, nie pamiętam od jakiego miejsca się zaczęło, ale wiem, że później drgało mi praktycznie całe ciało. Z balkonu prędko przeniosłam się do pokoju (położenie się, wydało mi się lepszą opcją), gdzie według mnie było najwięcej powietrza i leżałam w takim stanie. Później wstałam z pomysłem zażycia magnezu, idąc niepewnym krokiem przed oczami miałam rozmazany obraz, jakby w cienkie, poziome kreski. Wzięłam tabletki, połykaniu towarzyszyło nieprzyjemne ukłucie i wróciłam do łóżka, cały czas tak samo, dodatkowo pojawił się w mojej głowie dziwny dźwięk, jakby jakiś stukot. Przyjaciel prosił mnie, bym się uspokoiła, bo akurat tego dnia i poprzedniego było we mnie dużo stresu, spowodowanego pewną niemiłą sytuacją. Już czując się nieco lepiej, próbowałam ułożyć sobie, czemu się tak ze mną stało. "Ja myślę, że to mózg mi coś narzuca, byłam dziś tak bardzo zdenerwowana, ponad pół h świeżo po wejściu było przecudowne, w sumie jedno z tych najlepszych. Widziałeś, jak rozmawialiśmy, jak się czułam, jak lekko. Za to gdy miałam wyrzut histaminy, zaraz po niej to wszystko złe zaczęło się potęgować..." W jakim momencie popełniłam błąd? Mam nadzieję, że ktoś zachowa się profesjonalnie i nie napisze, że w chwili wzięcia thio. Zdziwiłam się, bo nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu, nawet minimalnego swędzenia po kodzie, czy DXM.
  • 2878 / 21 / 0
Po przeczytaniu całości - jak dobrze rozumiem, byłaś na tym balkonie zapewne przed pierwszą w nocy? Drgawki pojawiły się przed wyjściem na zewnątrz, ale tam na dobre się rozbujały - zwyczajnie od zimna. Nie wzięłaś tego pod uwagę?
Niepotrzebnie się drapałaś, bo to zawsze pogarsza sprawę - wielokrotnie zwiększa zaczerwienienie oraz wyrzut. Pięć tabletek również jest przesadą, bo wystarczyłaby jedna, ale it's not big deal, imo. Ogólnie przedawkowałaś, jak i właśnie histamina Cię zalała - zdarza się, ale moim zdaniem błąd największy był popełniony wraz z uruchomieniem paznokci.
Czy brałaś niedawno DXM? Jeśli tak, to masz odpowiedź dlaczego było tak mocno.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 22 / / 0
idontknow pisze:
Po przeczytaniu całości - jak dobrze rozumiem, byłaś na tym balkonie zapewne przed pierwszą w nocy? Drgawki pojawiły się przed wyjściem na zewnątrz, ale tam na dobre się rozbujały - zwyczajnie od zimna. Nie wzięłaś tego pod uwagę?
Wyszłam opatulona kocem, nóżek bosych też nie miałam, bo były w ciepłych kapciach, w dodatku byłam tam przez chwilę, bo zaraz zostałam stamtąd wygoniona, zdołałam jedynie zaczerpnąć nieco powietrza, na pewno nie zmarznąć.
idontknow pisze:
Czy brałaś niedawno dxm? Jeśli tak, to masz odpowiedź dlaczego było tak mocno.
Dxm brałam ostatnio w czerwcu, także nie mogło na mnie wpłynąć.
  • 2878 / 21 / 0
Na przyszłość wiesz już, że dawkować można inaczej niż paczkami, tj. tabletkami, hm? :)
Spróbuj więc nie dwóch paczek, a np. 13 tabletek, czy też właśnie dostosuj ilość do potrzeb + na podkład 1 tabletkę antyhist. I gen., a i nie drap się do czerwoności.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1345 / 6 / 0
Dodam jeszcze dla pamięci (bo to sprzed 1,5 m-ca post), by antyhistaminę zarzucać przed kodą bądź kilka minut po. Zarzucenie jej po wystąpieniu swędzenia nie da już raczej zbyt wiele.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.