Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Książki, które czytam należą do gatunku:
naukowe
42
21%
reportaż
10
5%
historyczne
14
7%
literatura piękna
15
8%
poezja
13
7%
horror
18
9%
thriller
13
7%
kryminał
10
5%
obyczajowe/romans
4
2%
fantasy
25
13%
s-f
27
14%
cyberpunk
6
3%

Liczba głosów: 197

ODPOWIEDZ
  • 2310 / 11 / 0
... tez tak myslalem, jak lePkiem bylem. Jeno, jak sie deo knichy iadzie to ako modacja i suniesz po trzczcionce !
Dobra ksiazka na deksa - Cmetarz Zwierzat !
  • 578 / 8 / 0
Tolerancja robi cuda. Po kilku latach stosowania zapomniałem na przykład, czym jest robowalk, choć na początku nawet zrobienie jednego kroku było trudne.

Co do książek - naukowe, zwłaszcza o tematach związanych ze świadomością. Czytam ostatnio "Jeden Smak" Wilbera i jestem zachwycony - człowiek podaje odpowiedzi na prawie wszystkie pytania i wątpliwości w tym temacie(i pokrewnych), które miałem i od lat mozolnie rozpracowywałem, a robi to przystępnym językiem i w ciekawej oraz inspirującej formie. Polecam poszukującym.
Uwaga! Użytkownik Amaterasu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2372 / 56 / 0
Jak jeszcze czytałem zawzięcie, to jedna z ulubionych przed tripem - "Opowieści o pilocie Pirxie", podczas tripu sterowałem tym stateczkiem, co się uczył Pirx. :-D
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 2235 / 5 / 0
Nie jestem może już jakimś wielkim dekstronautą, ćipię raz do roku, ale na deksie w pewnym sensie dobiłem do dorosłości,dorastałem.
Najwięcej czytałem s-f. Ciekawe, czy to zamiłowanie do fantastyki można jakoś wiązać z uległością wobec dysocjacji? Oczywiście s-f kochałem od maleńkości, a doznania deksowe same w sobie są jak dobre s-f.
Sam deks spowodował pewne odbicie od fascynacji nauką ku szerszej fascynacji samopoznawaniem, a więc filozofia, magia, dawne kultury, wiedza tajemna, parapsychologia, do tej ostatniej jak i do filozofii miałem pociąg od maleńkości.

-edit-

Aby nie bylło sucho, co do s-f którą zaznaczyłem w ankietce, mistrzem moim był Lem. Ejdetyczny "Eden", sentymentalny "Powrót z gwiazd", pełna dziwnolęku "Solaris", apokaliptyczny "Niezwyciężony", metafizyczna "Maska", przezabawne "Bajki robotów", "Dzienniki gwiazdowe", "Opowieści o pilocie Pirxie", futurologiczne "Summa Technologia", "Cyberiada". Lem robił mi w głowie miazge, ze względu na BOGACTWO FANTAZJI. Z filmów - Archiwum X, Seequest(pamięta ktoś? Jak to się pisało?), StarTrek, Obcy, hehe. I masa innych.
Ostatnio zmieniony 18 września 2012 przez ..::Abli::.., łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2372 / 56 / 0
Jednak nie. :D Coś prócz Mistrza Lema?
Ostatnio zmieniony 18 września 2012 przez hipollek, łącznie zmieniany 2 razy.
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 1259 / 10 / 0
z całego :heart: polecam Accelerando - Charles Stross, na DXM po prostu idealne.
mogę się podzielić wersja elektroniczną audio lub pisaną.
opis na okładce:
"W Accelerando Stross przedstawił wizję przyszłości człowieka wygenerowaną w oparciu o ekstrapolację nie tylko poziomu nauki, ale przede wszystkim rozwoju ekonomii, co dotychczas pomijano w klasycznej fantastyce naukowej. Stross mocno opiera się na prawach ekonomii, czyniąc z głównego bohatera międzynarodowego przedsiębiorcę. Ewolucja ekonomiczna w ujęciu Strossa doprowadza w przyszłości do uzyskania świadomości przez korporacje. Accelerando Charlesa Strossa jest doskonałym przykładem poważnej spekulacji na temat przyszłości człowieka i cywilizacji, co dawno porzuciła polska fantastyka."
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2235 / 5 / 0
Dawaj na dropoxa czy chomika i link poprosze, jak rozumiem tłumaczenie polskie, więc też z chęcią poczytam polecane.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1259 / 10 / 0
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 371 / 951
wintermute pisze:
"W Accelerando Stross przedstawił wizję przyszłości człowieka wygenerowaną w oparciu o ekstrapolację nie tylko poziomu nauki, ale przede wszystkim rozwoju ekonomii, co dotychczas pomijano w klasycznej fantastyce naukowej.
W Czarnych Oceanach Dukaja się sporo ekstrapoluje na ten temat (i nie tylko rzecz jasna).
  • 1587 / 11 / 0
Na fazie deksowej czytałam tylko artykuły psychodeliczno-ezoteryczne.

tak ogólnie to lubię książki ezoteryczne, romanse, realizm magiczny, dramaty.

do klimatu DXM pasuje przede wszystkim "hipetfizyka -między chaosem, a świadomością.
rchiro the best
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.