Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 1951 / 15 / 0
To jest oddawanie czci POSZERZANIU UMYSŁU za pomocą psychodelików, a nie samym psychodelikom. Nie mylmy pojęć %-D
Uwaga! Użytkownik 69plateau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2235 / 5 / 0
Założycielkantwierdzi inaczej.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 451 / 2 / 0
Romantyczka pisze:
w krakowie istnieje kościół wielbiacy enteogeny, serdecznie zapraszam .
@69plateau No właśnie nie bardzo :) jak byk jest napisane, że samym psychodelikom. chyba, że koleżanka Romantyczka źle się wyraziła, ale skoro jest organizatorką, to raczej powinna wiedzieć, co organizuje ;]
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1951 / 15 / 0
O kurcze, muszę przyznać, że nie zagłębiałem się jakoś bardziej w temat, ale sądziłem, że laska ma troszkę bardziej poukładane w głowie i że ten jej twór będzie miał wyższy poziom. Mam nadzieję że się źle wyraziła.
Uwaga! Użytkownik 69plateau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1587 / 11 / 0
Ja tam nie widzę nic złego w oddawaniu czci psychodelikom :) Ale z racji tego, że u nas wolnomyślicielstwo jest cenioną wartością, to każdy to może interpretować na swój sposób, np. jako oddawanie czci poszerzaniu umysłu za pomocą psychodelików.
rchiro the best
  • 2235 / 5 / 0
Zachęcam majsterkowiczów do oddawania czci młotkom.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1951 / 15 / 0
Romantyczko, oddawanie czci psychodelikom, to jak oddawanie czci krzesłu. Jedno przedmiot i drugie przedmiot.
  • 1587 / 11 / 0
Młotkom i krzesłu też można oddawać cześć.
Bóg jest wszędzie :)

Czego najnormalniejsze wydaje się oddawanie czci temu, co niewidzialne?
rchiro the best
  • 1951 / 15 / 0
Niekoniecznie niewidzalne. Ale niemożliwe do stworzenia przez człowiek. Bo narkotyki i krzesła i młotki potrafimy sami tworzyć. Więc sami tworzymy boga? Jeśli my go tworzymy, to MY jesteśmy istotą wyższą, więc to młotek nas powinien czcić jak już.
  • 1587 / 11 / 0
Wiesz, ja wierzę w panteizm, dla mnie zarówno ludzie, młotek, jak i psychodeliki są Bogiem.
rchiro the best
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.

CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.