Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
laryngolog robi to na miejscu: umieszcza w nosie wacik nasączony odpowiednią maścią, 8h, wacik się rozpuszcza, a Tobie wypala nos. przez ten czas normalnie sobie chodzisz, nawet specjalnie uciążliwy ten kawałek wacika nie jest. a potem święty spokój i nigdy więcej krwi z nosa.
polecam.
Nigdy nie miałem tak ani nie zdarzyło mi się aby miec "potok" z krwii z nosa, ale po prostu zbiera mi się i przeszkadza i trzeba się jej następnie pozbyć.
Nie mam nic uszkodzonego w dolnej części nosa, to jakby spływało wraz z wydzieliną z "góry".
Czym to może być spowodowane? Czego unikać?
Co ewentualnie zastosować aby to zminimalizować?
Główna uwaga to nie przyjmuje żadnych substancji ani nic nie wciągam nosem...
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.