Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 136 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kecaj »
[quote="Qbek"]
znalazłem około 100 muchomorków]

Przecież są w każdym większym lesie liściastym.
Uwaga! Użytkownik Kecaj nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
hmmm...
Nieprzeczytany post autor: Luna »
Dzisiaj znależliśmy 10 okazow kilka małych i dwa duże...moze ktoś zna jakies obfite miejsca w Toruniu?
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Damien »
hej jak odróżnic czerwonawego od czerwonego? czerwonawy nie ma kropek i tej "wstążki" na nodze ? znalazlem pare muchomorków, 1 maly 1 duży (napewno Muscarie) i 2 średnio duże tylko maja kapelusz troche mniej czerwony i nie mają kropek na calym kapeluszu tylko na obrzeżu kap. i sa jakby wypłowiałę... czy to też Muscarie (wszystkie rosly blisko siebie) aha jeszcze dla pewności Much. Czerwonawe sa bardziej trujace niż Muscarie ?
  • 52 / 1 / 0
przejzyn na necie fotki tych dwuch muchomorow - nie da sie ich pomylic. muchomor czerwonawy jest jadalny
Uwaga! Użytkownik bob budowniczy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Luna »
Czasem okazy są wypłowiale żółto-pomarańczowe a na środku kapelusza czerwone,czasami nie maja kropek, są okazy zupełnie pomarańczowe z białymi kropkami,natomiast czerwonawy ma kropki szarawe a nie białe no i jest całkiem smaczny z masełkiem al' kania
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Slip »
wie ktoś gdzie w Bydgoszczy można znaleźć? dziś byłem i znalazłem pełno czerwonawych i żadnego czerwonego. Może one lubią jakieś specjalne lasy lub miejsca?
  • 217 / / 0
Symbioza z brzozami, sosnami i dębami
  • 108 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: blymyzystyfy »
A koło mnie rosną w młodym lasku świerkowym... <_<
http://breakcore.pl/
  • 6 / / 0
Wie ktos jak dokladnie przyżądzać nie suszone tzn chodzi mi o to jak dlugo je gotować? na wolnym czy mocnym ogniu?.....
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Micard »
Na wolnym ogniu, z teori wiem że nie powinno się przekraczać 70 stopni (to jednocześnie minimum jak i maksimum). Ja znalazłem dziś w lasku, 20 metrów od domu całą masę, nie tylko AM, ale całą rzeszę podgrzybków, kań i innego cholerstwa. Zabrałem ze sobą tylko 3 kapelusze (całą resztę grzybków zostawiłem w spokoju, niech sobie rosną, może ktoś inny też je potrzebuje :) ), mam zamiar to zasuszyć, skręcić bata i zajarać.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.