Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3206 / 176 / 0
Skąd ta teoria o szkodliwości niskich dawek GBL? Może ktoś podać źródło?
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 187 / 2 / 0
Mam do was zajebiste pytanie %-D Jak wiadomo to z alkiem będzie nawet zdrowiej tak ostrzej dzień i 4,5 przerwy jak łoić dziennie po 3-4 browary.
Czy gibla dałoby radę przy pracy zmianowej 4 ranki 1 wolny tak samo popołudniówki i 2 wolne po nockach i w te wolne tankować od rana do nocy?
Psychika by dała radę, czy raczej by kiepsko mogło być zakładając że na urlopie system by został zachowany :old:
Uwaga! Użytkownik sportowiec89 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / / 0
Zależy jaka praca, ale skoro piszesz że i tak łoisz browary to możesz to zamienić na GBL. Co do zdrowia to raczej GBL jest tak samo szkodliwy jak alko. No i w przypadku GBL masz większe prawdopodobieństwo że się wpierdolisz
  • 338 / 1 / 0
Że 2 dni łojenia i 4(5)wolnych od gblsa? Byli tutaj tacy co się chwalili, że tylko weekendy i jakoś słabo poszło.
Generalnie da radę, ja tak kiedyś jechałem tydzień z tym, że picie było od wczesnego popołudnia do wieczora.
Najważniejsze nie pić na noc!! Piję giebla już ponad pół roku i nigdy nie polewałem na noc, to moim zdaniem klucz do uniknięcia ostrej zależności fizycznej!
  • 199 / 8 / 0
BZDURA totalna ,właśnie proszę ciebie na odwrót; ,poza tym są cele... dla jednych GBL/GHB to bania nonstop, bania łeekendowa itp ,dla innych supress HGH ,dla jeszcze innych środek nasenny... świetnie regenerujący.

w ogóle co to jest ostra zależność fizyczna? GBLa chyba najłatwiej odstawić przy "rekreacyjnym" użytkowaniu.
  • 338 / 1 / 0
ostra zależność fizyczna po GHB/GBL - po zaprzestaniu podawania w/w środków pacjent dostaje szału, puls 167 w porywach do 180. Objawy jak schzofrenia, niektórych telepie.
Wystarczy poczytać jak ludzie ze stażem załatwiają się tak po jedynie tygodniowym cugu.
  • 199 / 8 / 0
ja tego nie podważam wcale; wręcz przeciwnie ,logiczne jest ,że odstawienie środka hamującego (gaba) doprowadzi przy nagłym odstawieniu do takich zjawisk ,dla tego z dawek większych się schodzi "piramidką" na którą wielu weszło wcześniej; ,poza tym są środki "zastępcze" ; i wtedy niema problemu żadnego; sam już kilkukrotnie stosowałem i jedno i drugie z powodzeniem i śmiem twierdzić ,że odstawienie GHB jest proste ,tylko trzeba wiedzieć co zrobić ...a reszta płacze i jęczy bez sensu.

ok wydaje mi się czy to działanie GhBla jest takie -> wyciska neuro "stymulujące" tj Dopę/Gltaminian ->nstępnie dochodzi do "hamowania" powolnego ( NIE zahamowania;) więc ogólnie i tak na ciągłym "podwyższonym" względem reszty pozostaje DOPAMINA ? ? ? :rolleyes:
  • 545 / 8 / 0
Limitbreaker pisze:
Skąd ta teoria o szkodliwości niskich dawek GBL? Może ktoś podać źródło?
Podałem już linki m.in. tutaj.
THatmanC pisze:
IMO przelicznik jest bardzo prosty... 10mg/kmc+ ,tj ja przy wadze 95kg najlepiej toleruję dawkę 1,1ml co 2-3h/na dzień i 1,5 wieczorem powtórzoną 2-3krotnie do "chce mi się spać" ,w dzień tamta ilość obchodzi się bez 'otępienia' a i HGH supress jest zadowalający ,wieczorem na dawki większe można sobie pozwolić ) czy to do sexu czy HGH relase.
Chyba nie o to chodziło... mowa była o 10mg/kg masy ciała czyli o dawce, która szczurom usmażyła mózgi w 2 tyg. i jak to przeliczyć, żeby mieć podobnie neurotoksyczną dawkę u ludzi. Nie wiadomo jak - trzeba by było zrobić podobne testy na ludziach. Na pewno 10mg/kg ani 100mg/kg nie są u ludzi dawkami tak neurotoksycznymi, jak u szczurów w tym i jeszcze jednym badaniu (rekreacyjne i nasenne dawki GHB u ludzi to 15-50mg/kg - gdyby przeliczać bezpośrednio to każdy użytkownik GHB/GBL/Xyremu byłby już dawno ciężko upośledzony).
  • 199 / 8 / 0
masz rację , hmmm nie mam czasu szukać jaka dawka u szczurów na kmc wywołuje senność , tj dawka 1-1 z Xyremem ,tego znów u ludzi to ile tam jest 2,5gr GHB ? może dało by to odnieść do siebie jakoś yyyy coś da sie chyba wymyślić ,albo.... zresztą ja swoje otępienie w razie czego zauważę XD , na razie leje 1 do 1,5 na "raz" ,a dolewki co 1-3h to 1ml.
  • 187 / 2 / 0
No ja chyba jakiś zryty jestem, ale nigdzie nie napisałem że łoję te browary. Mnie alk ogólnie średnio satysfakcjonuje i pytam tylko czy dałoby radę tak gibla pociągać. Praca to taka mam że może mi gdzieś łapę wciągnąć w maszynę i takie tam, więc w robocie odpada zdecydowanie :rolleyes:
Uwaga! Użytkownik sportowiec89 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.