Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 199 / 8 / 0
yoyo ,GBLa popijam już kawałek czasu, opanowałem all się dało ,można by powiedzieć ,że brakuje mi czasem "wyłączenia" agonizmu GABA-B; ,szukał ktoś może antagonistów ów receptora? ,ciekawe było by wtedy działanie G+

w sumie to wątpię/ ,zresztą napiszę ,że są 2 / ,żaden nie jest dostępny w PL obrocie medycznym / ,w sumie w ogóle małe zastosowanie mają niestety ...ale wyobrażenie sobie możliwości wyłączenia senności za którą odpowiada właśnie agonizm G+ do Gaba-B ...idąc dalej wyłączyło by się wtedy działanie "depresyjne" środka i zostało by tylko .... ?heh no właśnie co? jazda bez trzymanki xd? tak czy siak wszelkie możliwe sajdy przy dawkach 3+ by znikły... a reszta działania G+ jest poprostu zdumiewająca )))

a i znalazłem jeden dostępny? PHACLOFEN ...jako odczynnik? LOL ,tylko pytanie czy dało by radę go po prostu zamówić ?hmm
http://abo.excelocms.com/pl/extranet/cennik/page/478#
  • 545 / 8 / 0
THatmanC pisze:
yoyo ,GBLa popijam już kawałek czasu, opanowałem all się dało ,można by powiedzieć ,że brakuje mi czasem "wyłączenia" agonizmu GABA-B; ,szukał ktoś może antagonistów ów receptora? ,ciekawe było by wtedy działanie G+

w sumie to wątpię/ ,zresztą napiszę ,że są 2 / ,żaden nie jest dostępny w PL obrocie medycznym / ,w sumie w ogóle małe zastosowanie mają niestety ...ale wyobrażenie sobie możliwości wyłączenia senności za którą odpowiada właśnie agonizm G+ do Gaba-B ...idąc dalej wyłączyło by się wtedy działanie "depresyjne" środka i zostało by tylko .... ?heh no właśnie co? jazda bez trzymanki xd? tak czy siak wszelkie możliwe sajdy przy dawkach 3+ by znikły... a reszta działania G+ jest poprostu zdumiewająca )))
GHB/GBL oddziaływuje na dwa receptory: GABA-B i GHB:
- agonizm GABA-B uwalnia GABA, który zmniejsza czułość komórek na neuroprzekaźniki pobudzające i powoduje m.in. senność, uspokojenie i euforię
- agonizm GHB uwalnia neuroprzekaźniki pobudzające (głównie neurotoksyczny glutaminian, ale także m.in. dopaminę)

Agonizm GABA-B blokuje prawie całkowicie efekty agonizmu GHB, dlatego GHB/GBL jest przede wszystkim depresantem OUN. Co zostanie jeśli wyeliminujesz GABA? To, co zostaje po ok. 3-4 h od zażycia GHB (agonizm GABA-B trwa krócej, niż agonizm GHB) i trwa kilka-, góra kilkanaście minut; to co nieraz nazywane jest błędnie "dopamine rebound" (faktycznie w grę wchodzi przede wszystkim glutaminian). Na krótką metę masz lekki, neurotoksyczny stymulant. Na dłuższą metę czułbyś się prawdopodobnie tak, jak przy odstawce GHB. To tak, jakby wyjąć z GHB 90% efektów, zostawić 10% + neurotoksyczność i symptomy odstawiennie.

Jak chcesz sobie zrobić krzywdę, to aby uzyskać ten efekt wcale nie trzeba blokować GABA-B - wystarczy brać bardzo małe dawki, bo GHB jest agonistą GABA-B tylko w dużych dawkach, większych niż są potrzebne do agonizmu GHB. Tutaj jest efekt takiego eksperymentu przeprowadzonego na szczurach: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19288974 (ciężka neurotokszyczność przez glutaminian, strata kilkudziesięciu procent neuronów w dwóch obszarach mózgu, w 2 tyg.). Tu jest dyskusja n/t: http://www.drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=84086
  • 199 / 8 / 0
thx za merytoryczną odpowiedź ,ncbi widzę ma jakiś nie skończony zasób informacji) ,zresztą obie strony; ,poczytam i coś z tych info wyciągnę ,bankowo do dalszej dyskusji.
...tylko się mi mózg wyprostuje ,bo jakoś na GBL (dzisiaj już poszło 3ml) czasem mam wrażenie ,że mi TeŻeWe zwalnia w zjadaniu informacji.. choć co dziwne to to ,że po pobudce czułem się totalnie wyprany ,poszło 1,5 przed śniadaniem i po 1,5 i znikło gdzieś.. pomijam 5mg sele xd i 4mg reboxa 250mg b15.... LOL ja to psze was pierdzielu ,jade na sele i GHB i chyba nie mam zamiaru odstawić... sele bankowo nie odstawie ,gbla chyba też ... za dobrze działają na moje ADhD

.
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2012 przez THatmanC, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 338 / 1 / 0
jest pochodna GAB-y która nie działa na GAB-ę, tylko na GHB. Generalnie neurotoksyczne gówno powodujące drgawki.
http://en.wikipedia.org/wiki/T-HCA - link do toksycznego gówna.
  • 887 / 11 / 0
Ciekawe jakby się sprawdziło połączenie tej substancji z baclofenem, wiadomo coś o czasie połtrwania?
  • 282 / / 0
do czego przelac GBL tak zeby miec 5 ml? nie chce mi sie leciec po pompke
sa jakies przeciwskazania do laczenia GBL z DXM?
Jesli myslisz ze jestes kims na tym forum to tak naprawde jestes nikim. To dla forumowych napinaczy
Jan Eth-Cat Drugi pisze:
Opio to sama dobroć dla świata i korzyści dla używającego,
Kodeina usuwa komórki nerwowe a odbudowuje te w mózgu.
  • 54 / / 0
euzebiusz pisze:
Jak chcesz sobie zrobić krzywdę, to aby uzyskać ten efekt wcale nie trzeba blokować GABA-B - wystarczy brać bardzo małe dawki, bo GHB jest agonistą GABA-B tylko w dużych dawkach, większych niż są potrzebne do agonizmu GHB. Tutaj jest efekt takiego eksperymentu przeprowadzonego na szczurach: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19288974 (ciężka neurotokszyczność przez glutaminian, strata kilkudziesięciu procent neuronów w dwóch obszarach mózgu, w 2 tyg.). Tu jest dyskusja n/t: http://www.drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=84086
The results showed that repeated administration of GHB, especially at doses of 10 mg/kg, causes neurological damage
10mg/kg = okolo 0,8g na 80kg.
W zwiazu z tym pojawia sie zapytanie - jaki jest przelicznik, ktory mozna by zastosowac dla ludzi. Rodzi to tez kolejne pytanie czy w teorii popijanie GBL'a (ktore zdazalo mi sie bardzo czesto), albo zarzucanie dawek <1ml jest wyraznie bardziej toksyczne niz dowalanie z grubej rury?
To ciekawe zagadnienie, na ktore ciezko wyczytac odpowiedz z zarzuconego tematu (najblizsze odpowiedzi jest stwierdzenie/pytanie:
So if we mix the two quotes we get that we might need a 15 mg/kg dose in a human to get a neuroprotective effect(0.975 mg in a 65kg human). Am I wrong?
)
Ktore nie jest specjalnie pocieszajace ;)

Jestem bardzo ciekaw wszelkich informacji na ten temat, bo sam padlem ofiara drazniacego (choc nie beznadziejnego) przypadku utraty pamieci krotkotrwalej.
Troche wkurza mnie, ze mimo prawie calkowitego odstawienia substancji i mocnej zmiany trybu zyciu poprawa w tym temacie jest bardzo subtelna, na granicy placebo - wiec wszelkie sugestie w tym temacie tez mile widziane ;)
  • 545 / 8 / 0
peszel pisze:
Ciekawe jakby się sprawdziło połączenie tej substancji z baclofenem, wiadomo coś o czasie połtrwania?
Podawany okres półtrwania GHB to z reguły 30-60 min, baclo z wikipedii: 1.5-4 h. Baclo to raczej na odstawkę, łączenie powiedziałbym niewskazane tak samo jak łączenie z alko/benzo.
Bubr pisze:
10mg/kg = okolo 0,8g na 80kg.
W zwiazu z tym pojawia sie zapytanie - jaki jest przelicznik, ktory mozna by zastosowac dla ludzi. Rodzi to tez kolejne pytanie czy w teorii popijanie GBL'a (ktore zdazalo mi sie bardzo czesto), albo zarzucanie dawek <1ml jest wyraznie bardziej toksyczne niz dowalanie z grubej rury?
Nie ma przelicznika. Na pewno podane wartości mg/kg nie mają zastosowania u ludzi. Wiadomo tyle, że im mniejsze dawki i mniejsze oddziaływanie na GABA, tym większa neurotoksyczność. Biorąc pod uwagę, że GHB jest stosowany od wielu lat w USA m.in. jako lek na katapleksję (2 x dziennie dawka nasenna) i u pacjentów nie wykazano neurotoksyczności czy innych poważnych skutków ubocznych, można założyć, że pojedyncze dawki powodujące senność/sedacje są bezpieczne. Osobiście unikałbym dawek < 1 ml, bo o ile nie wiadomo jak bardzo są szkodliwe, to wiadomo, że pewnie trochę bardziej niż normalne (trzeba dodać, że przy dawkowaniu co 1,5-2h masz jeszcze z 1/4 ostatniej dawki w organiźmie, chociaż w ogóle odradzam dawkowanie na okrągło).
  • 338 / 1 / 0
Peszelowi chodziło o efekty miksu "toksycznego gówna" i baklo. Wydaje mi się, że wystarczyło by do tego jakieś benzo i już by przestawało telepać ale czy była by to przyjemna faza to mam pewne mieszane odczucia.
  • 199 / 8 / 0
nic nie musi telepać ,podstawa w tych przypadkach to podatność ,benzo bez sęsu tam ,prędzej Inhibicja wychwytu GABY by mogła się sprawdzić tj DEPAKINA ,sam sprawdzałem ale nic konkretnego nie zaobserwowałem.

'W zwiazu z tym pojawia sie zapytanie - jaki jest przelicznik, ktory mozna by zastosowac dla ludzi'
"Nie ma przelicznika. Na pewno podane wartości mg/kg nie mają zastosowania u ludzi."
IMO przelicznik jest bardzo prosty... 10mg/kmc+ ,tj ja przy wadze 95kg najlepiej toleruję dawkę 1,1ml co 2-3h/na dzień i 1,5 wieczorem powtórzoną 2-3krotnie do "chce mi się spać" ,w dzień tamta ilość obchodzi się bez 'otępienia' a i HGH supress jest zadowalający ,wieczorem na dawki większe można sobie pozwolić ) czy to do sexu czy HGH relase.
Zablokowany
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.