Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
Pente dobre na deprechę?
Początkowo to gówno wydawało mi się całkiem zacne. Skrupulatnie odważałem każdą porcję, obiecałem nie dorzucać, kreatywnie wykorzystać i porzucić. hehe, jasne. Nagle zapierdalam jak jebnięty, nie wiem juz po co, bo czuję, że coraz głupszy się robię, piszę listy do ludzi (nawet do szefa), nie znam słów, które znam, siebie nie znam wtf? Gówno myślę, ale następnego dnia, jak już mija pustka i bezmózg myślę: teraz będzie inaczej, teraz tylko raz. lol. Jestem zażenowany sam sobą w starciu z tym czymś.
Raz na jakiś czas, gościnne, ok. Ale mieć to w zapasie to samobójstwo emocjonalno-intelektualne. Powiem tylko, że ćpam raczej nieczęsto, stymulantów niemal wcale (bo to gówno), byłem zainteresowany co można kupić w internecie na imię psa i zaspokoiłem ciekawość w pełni, kurwa, hehe. Teraz pies wygrywa w szachy :( /efekty uboczne
Spoko forum w ogóle, tylu ekspertów a doradcy rządowi muszą korzystać ze słowniczka policyjnego, szade.
A depresję leczy się u lekarza specjalisty.
Asinus pisze:Też znam uczucie senności na zjeździe pentedronowy. To jest właśnie ta cecha dzięki, której nigdy jakoś nie odbierałem tego zjazdu jako jakiegoś wielkiego dyskomfortu. Oczywiście jeżeli już idzie się spać, bo będąc na imprezie trzeba to jednak ciągle dociągać i dociągać, aby odwlec ten zjazd. Oprócz senności chodzi tu też o uczucie wyprania z emocji, demotywacja, brak chęci do rozmowy itd. Nie występują za to przykre doznania fizyczne - zjazd pentedronowy jest tylko w aspekcie psychicznym.
Nie widzę jednak zbyt wielkiego potencjału tej substancji na imprezy w wydaniu solowym. Testowałem, ale nie umywa się do dobrego miksu lub prawdziwego koksu (przecież różnica między kokainą a pentedronem jest kolosalna, nie wiem jak można to brać jako koks, tym bardziej że działa zdecydowanie dłużej).
Jak pentedronu zakażą to też będę na to zlewał, to dla mnie stim tymczasowy, nie zamierzam tego dłużej brać.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.