Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 3206 / 175 / 0
Na Dormach 7,5mg które miałem ok. 3 miesiące temu nie było żadnej otoczki. Czyżby coś zmienili?
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 520 / 18 / 0
Wiesz, to, że tabletka jest biała, nie oznacza, że nie ma otoczki. Chociaż pewnie nawet jakby nie zmył to by się raczej nic nie stało - w 15mg Dormicum masz niebieską otoczkę, czyli barwnik, którego lepiej nie pukać w żaden sposób.
  • 520 / 8 / 0
Wydaje mi się, że jednak w białych tabsach 7,5 mg nie ma otoczki, bo pięknie się kruszą w całości na drobniutki pył. To tak jak np z różnymi Zolpidemami: Nasen też nie ma otoczki i świetnie się kruszy, a w Onirexie otoczka już jest.
  • 381 / 12 / 0
Próbował ktoś tego na faktyczne leczenie bezsenności? Męczy mnie od jakiegoś czasu taki problem. Brałem kiedyś estazolam (trochę słabo, męczyłem się przy zasypianiu i długi okres półtrwania) oraz zolpidem (stillnox)- ten usypiał ładnie, ale po 2-3 godzinach potrafiłem się budzić i jeść kolejną tabletkę żeby usnąć.
Midazolam wydaje mi się być ciekawą alternatywą- idę w garniaku do medicovera więc nie powinienem mieć problemu z wyciągnięciem- najpopularniejszy jest Dormicum? Bo planuję powiedzieć, że już to miałem
  • 2518 / 27 / 0
Na bezsenność powinno się sprawdzić. Jednak lekarze niechętnie przepisują Midazolam, ponieważ jeszcze niedawno był dostępny tylko w lecznictwie zamkniętym, wraz z innymi lekami używany do narkozy.
  • 520 / 8 / 0
@carnage9 spróbuj Imovane (Zolpiklon) działa podobnie do Zolpidemu, ale sporo dłużej. Ja wyciągnąłem dorka bezproblemowo tylko drogi strasznie jest...i pamiętajcie Dormicum zawsze do nosa.
  • 381 / 12 / 0
Nie znam się za bardzo na benzosach, ale za późno. Przyszedłem wcześniej pół h, zostałem przyjęty po godzinie (!). Jak wlazłem i zobaczyłem taką 80cio letnią babkę to wiedziałem, że mogę zapomnieć. Zbadała ciśnienie (podwyższone), dała nr do psychiatry- może spróbuje, chociaż wydaje mi się, że bezsenność może być spowodowana powrotem z wakacji w innej strefie klimatycznej. Wypisała nasen, jeszcze kurka źle i musiałem się wracać- to narzekała, że głupia farmaceutka i że musi receptę z kodem dać na zmarnowanie! Nic złego coby... pogadałem z farmaceutką, śliczna młoda dziewczyna i jutro o 20 mam ją odebrać po zmianie na kawę:) Kocham farmaceutki- w czwartek przyjeżdża moja była dziewczynka (też farmaceutka) i za pilnowanie na kwasie dostaję butel tramalu- na wymianę będzie:)

Przepraszam za oftopa, ostatnie 2 noce nie spałem i mnóstwo pracy- musiałem się wygadać prosto po wizycie:) W każdym razie: tak czy inaczej chciałbym mieć ten Midozalem, bo jestem okazjonalnym (teraz max 1 na 3 msc, czasem rzadziej) kodeiny a ponoć miodnie się łączy. Za 3-4 msc podejmę kolejną próbę zdobycia- gdzie najlepsze szanse i co mówić? prywatnie? Czy lepiej iść do innego doktora z medicoveru, tylko do placówki, gdzie jeszcze nie byłem?
  • 520 / 18 / 0
Mów, że kolega/przyjaciel/babcia etc. miała Dormicum i się poczęstowałeś z powodu bezsenności. Farmaceutka zacznie się zastanawiać, dlaczego nie możesz spać, pomyśli, że się w niej zakochałeś może, także wyjdzie Ci to dobre - i bajera będzie, i lek. BTW. W mojej najbliższej a zarazem najtańszej aptece pracują prześliczne farmaceutki <3
  • 520 / 8 / 0
Też uwielbiam młode, śliczne farmaceutki. Zawsze uśmiechnięte i kulturalne. Ale żadne manewry z farmaceutką nie przejdą przy dormicum, no chyba, że jesteś naprawdę utalentowany. Spróbuj połazić po psychiatrach, bo rodzinni boją się przepisywać benzosów jeśli nie mają jakiejś podkładki od psychiatry np: depresja, stany lekowe.
luminal_100
  • / / 0
Re: Midazolam - Wątek ogólny
Nieprzeczytany post autor: luminal_100 »
Dziś zamówiłem w aptece 3pudła dormicjum jutro idę odebrać to benzo jest takie dziwne bardzo. Samo daje tylko wielką chęć na spanie ale na przykład z tramalem to kurwa coś pięknego żadne inne benzo do takiego połączenia nie ma startu
ile wynosi biodostępność midazolamu wciągniętego przez nos bo oral to chyba 30%tylko ? Choć może się mylę
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.

Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.