Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 1587 / 11 / 0
Co do ayahuasci to mogę to potwierdzić. Gdy paliłam changę 2 razy, to za każdym razem znajdowałam się w dżungli, choć byłam w mieszkaniu, a Jogurt raz zmienił się w tygrysa, a raz w lwa.

Wychodzi na to, że przez cukierkowe moje tripy przyczyniam się do tego, że ludzie na psychodelikach będą widzieć pluszowe misie :D
Na dodatek Forest na powoju miał kiedyś bardzo podobne wizuale do mnie - Jogurt zmieniał się na przemian w tygrysa i misia, poza tym widział emo-wate, przyjazne czaszki.
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2012 przez Romantyczka, łącznie zmieniany 1 raz.
rchiro the best
  • 638 / 10 / 0
sem pisze:
To jest zakodowane w kulturze chyba.
pisze, że w polu morfogenetycznym, a ten swoje... hehe
Romantyczka pisze:
e sigmowe myśli to dla nich raczej opętanie. A człowiek nie może czuć się wybrańcem, bo jest tylko marnym prochem i musi przepraszać Boga za grzechy.
polecam poczytać coś mistrza Eckharta, chrześcijaństwo też wykształciło kilku mistyków, chociaż jego akurat chciała dorwać inkwizycja
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2012 przez mesmerize, łącznie zmieniany 4 razy.
  • 1587 / 11 / 0
Wiem, że jest kilku mistyków w chrześcijaństwie, ale jednak taki przeciętny ksiądz twierdzi, że wszelkie odmienne stany świadomości prowadzą do opętania. A do tych mistyków też często podchodzono sceptycznie.
rchiro the best
  • 968 / 96 / 0
Nawet bardzo wielu, ja polecam św. Terese z Avila.
  • 1026 / 31 / 0
Dalsze posty zostały przeniesione do nowego wątku: http://talk.hyperreal.info/post1150904.html#p1150904
A teraz wracamy do tematu.
Switched my sulph to AJAX.
  • 59 / / 0
mesmerize pisze:
Część jest całością, stan zjednoczenia z jaźnią jest możliwy do osiągnięcia przy użyciu chemii, jednakże jest to tylko narkotyczna halucynacja, fałsz, bo przemija.
Ciężko mi się zgodzić, z tym stwierdzeniem, bo czym jest rzeczywistość, jak nie wymysłem wielu umysłów, wydaje mi się, że podczas sigmy wychodzimy poza standardowe myślenie. Miałem zdarzenie, że moja osobowość całkowicie uległa zmianie, a także jej ułożenie w rzeczywistości. Potrafiłem np. jednym ruchem ręki ściągnąć całe napięcie i pokierować fazą. Ale fakt, że to przemija w większej części.
"Bądźmy dla siebie dobrzy, a świat będzie lepszy"
  • 3732 / 45 / 0
Dla mnie stany, ktore opisuje Chaotka nie sa do konca sigma, jesli juz, to bardzo slaba i takie cos osiagam niemal zawsze po DXM + psychodelik, juz nie wspominajac o MXE domiesniowo. Przy czym powietrze i aura zdecydowanie jasnieja wewnetrznym blaskiem, wszystko staje sie gestrze i wibruje z inna czestotliwoscia - do tej czestotliwosci dostraja sie moj mozg czego efektem jest specyficzne buczenie. Uczucie podlaczenia do Boskiej Pradnicy Mocy i chodzenie po zlotej linii. Oczywiscie przekonanie o swojej boskosci i kluczowym znaczeniu dla ludzkosci takze jest nieodzowne. Uczucie nieuchronnosci i kurczacego sie czasu, mysle, ze to znacie.
Na mocnej sigmie ludzie chca wysadzic DOM w powietrze razem z domownikami, zeby ochronic ich dusze przed NIMI. Tak wiec ma to w sobie cos ze schizofrenii. :cheesy:
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 1587 / 11 / 0
Zdecydowanie wolę mieć takie sigmy jak ja mam, niż takie, jak miał Hennessy... Moje były pięknym przeżyciem, a nie wariatkowem ;)
rchiro the best
  • 1130 / 48 / 0
nie pokusilby sie ktos na stworzenie jakiegos mini faq/podsumowania wiadomosci nt. sigmy, cos w rodzaju podobnego tematu o MXE przyklejonego? tak zeby kazdy mogl poczytac i wiedziec kiedy i co moze go czekac jezeli za bardzo sobie bedzie dogadzal i kiedy moze sie tego spodziewac. no i oczywiscie dla amatorow tego stanu, zeby bylo jasne w jaki sposob go u siebie wywolywac?
  • 757 / 31 / 0
DXM+fluoksetyna=SIGMA

Poprosze nobla ;p
Uwaga! Użytkownik blueberry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.