Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 130 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gomez »
Te inne substancje to garbniki, znajdujace sie w wakuolach komorek herbaty.
z brzegu-na-brzeg
  • 1736 / 18 / 0
wiem gomez :)

apropo:
ogolnie to ludzie nie sa zadowoleni z dzialania kofeiny wiec niewiem czy jest sens sie w to bawic. Nie liczcie na cuda...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 130 / 6 / 0
Popieram, glowne dzialanie kofeiny polega na zaburzaniu homeostazy snu, stymulacja jest znikoma, odczuwalna tylko przy wiekszych dawkach.
z brzegu-na-brzeg
  • 313 / 5 / 0
Mnie juz nie raz ratowała jak musiałem otrzeźwić umysł. Nie daje może energicznego kopa, ale w połączeniu z guaraną taka kawa...
Wiem, że amfetamina działa lepiej, ale z założenia jej nie tykam.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
no masz racje norberto...

tylko ze mowa tutaj o kofeinie w krystalicznej postaci. W przypadku przedawkowania (podobno latwo) ma sie delikatnie mowiac hujowe samopoczucie okropnie boli glowa i inne skutki uboczne...

Najlepiej kupic sobie guaranke i na tym jechac - mi sie to podoba niewiem jak wam :)
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 313 / 5 / 0
I rozpierdolić sobie wątrobe w 2 dni.
Zajebisty pomysł :D
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 130 / 6 / 0
Pewnie, ze by sie dalo. Dziala to na takiej samej zasadzie - kofeina bedac zwiazkiem polarnym rozpusci sie w wodzie, a paracetamol stworzy osad na dnie zlewki. Wystarczy tylko przelac przez saczek i wypic roztwor.
z brzegu-na-brzeg
  • 200 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pingwin »
Witam was moi mili :).

A wiec... http://www.vmc.org.pl/articles.php?id=110 na pierwszej stronie info, na drugiej sposoby :).

Jest tam wszystko ladnie i pieknie opisane :).

Pozdrawiam
Pingwin
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
obczajcie kofeine na allegro.
jest kolo co goni 100g po 10zl, a to jest naprawde smiesznie tanio!

za 50zl mozecie kupic odczynniki do ekstrakcji kofeiny i zrobic sobie 50g albo kupic pol kilo na allegro
gwarantuje wam, ze chocbyscie sie posrali, to tyle w rok nie zjecie :-D
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
ODPOWIEDZ
Newsy
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.