...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam.
20 na karku, 5 letni czas stażu - MJ, biala wdowa i jej grozniejsza siostra meta
Nie jestem ubezpieczony, mam ogromna motywacje zmienic swoje zycie, bez szkoly, bez pracy, bez funduszy ...

Za kilka dni wizyta w poradni ;) jade po skierowanie do osrodka, i tutaj mam kilka pytan:
1. Czy poniosę jakieś koszta pobytu w ośrodku jeśli nie jestem ubezpieczony?

2. Czy musze mieć wpływy finansowe od kogoś, żeby mieć na te papierosy, czy da rade sobie poradzić tam w inny sposób?

3. Polecacie jakieś ośrodki dla mlodziezy ?
Uwaga! Użytkownik Mlody000 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 80 / 1 / 0
1. NIE - na miejscu mozna zalatwic juz ubezpieczenie jak bedziesz - ZALEZY OD OSRODKA JAK TO SIE ROZWIAZUJE
2. TAK - nie masz na papierosy nie palisz, albo sepisz cala terapie.
3. Marianówek.
  • 80 / 2 / 0
Nie jestem do końca pewien czy to się ze sobą pokrywa, ale z tego co się orientuję jeśli zarejestrujesz się jako bezrobotny, to automatycznie jesteś ubezpieczony, więc prawdopodobnie nie będziesz musiał nic płacić.
  • 71 / 1 / 0
Nie wiem czy wszystkie ośrodki, ale niektóre mają pewną pulę dla nieubezbieczonych. Korzystają z takiej puli ludzie bezdomni, zarówno z Polski jak i z zagranicy.
Najlepiej podzwoń, bo nie wiem czy we wszystkich monarach tak jest.
A jeszcze lepiej - skorzystaj z wcześniejszej rady i ubezpiecz się urzędzie pracy. Bo zdaje się, że lekarz za skierowanie na leczenie też za darmo cię nie skieruje, jeśli nie masz ubezpieczenia.
A papierosami się nie przejmuj.
powodzenia :*
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.