...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam.
20 na karku, 5 letni czas stażu - MJ, biala wdowa i jej grozniejsza siostra meta
Nie jestem ubezpieczony, mam ogromna motywacje zmienic swoje zycie, bez szkoly, bez pracy, bez funduszy ...

Za kilka dni wizyta w poradni ;) jade po skierowanie do osrodka, i tutaj mam kilka pytan:
1. Czy poniosę jakieś koszta pobytu w ośrodku jeśli nie jestem ubezpieczony?

2. Czy musze mieć wpływy finansowe od kogoś, żeby mieć na te papierosy, czy da rade sobie poradzić tam w inny sposób?

3. Polecacie jakieś ośrodki dla mlodziezy ?
Uwaga! Użytkownik Mlody000 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 80 / 1 / 0
1. NIE - na miejscu mozna zalatwic juz ubezpieczenie jak bedziesz - ZALEZY OD OSRODKA JAK TO SIE ROZWIAZUJE
2. TAK - nie masz na papierosy nie palisz, albo sepisz cala terapie.
3. Marianówek.
  • 80 / 2 / 0
Nie jestem do końca pewien czy to się ze sobą pokrywa, ale z tego co się orientuję jeśli zarejestrujesz się jako bezrobotny, to automatycznie jesteś ubezpieczony, więc prawdopodobnie nie będziesz musiał nic płacić.
  • 71 / 1 / 0
Nie wiem czy wszystkie ośrodki, ale niektóre mają pewną pulę dla nieubezbieczonych. Korzystają z takiej puli ludzie bezdomni, zarówno z Polski jak i z zagranicy.
Najlepiej podzwoń, bo nie wiem czy we wszystkich monarach tak jest.
A jeszcze lepiej - skorzystaj z wcześniejszej rady i ubezpiecz się urzędzie pracy. Bo zdaje się, że lekarz za skierowanie na leczenie też za darmo cię nie skieruje, jeśli nie masz ubezpieczenia.
A papierosami się nie przejmuj.
powodzenia :*
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.