Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Na 1 raz z i.v z takim środkiem celował bym w 1-1.5 mg. Ten ~1 mg to oczywiście faktyczny 1 mg znajdujący się w roztworze. A ile substancji czynnej rozpuści się w roztworze, poprzez umiejętne lub nieumiejętne przygotowanie to gdybanie.
xtremich pisze:Czy efekty uzyskane po podaniu bupry iv sa znaczaco lpsze niz po zuciu? Oraz jaka dawke iv najlepiej podac na 1 raz majac znikome doswiadczenie z opio koda kilkadziesiat razy dawka 450 mg robi mnie znikomo i pare razy morfina oraz przepluczka z maku
Tyle tylko, że trzymanie w mordzie plastra przez dwie godziny bywa kłopotliwe...
jacek_kozicki pisze:Moim zdaniem, jeśli umiejętnie trzymasz plastra w gębie, czyli przez dwie godziny trzymasz łeb pochylony do dołu i rzadko przełykasz ślinę, to osiągniesz ten sam efekt jakbyś pstrykał. Różnica tkwi w tym, że w pierwszym przypadku czekasz na efekt 1,5-2h, w drugim przypadku kilka minut. Ale jeśli się jeszcze nie kłułeś, to nie kłuj się buprą! Bo bupra, w przeciwieństwie do innych opio wjazdu nie zapewnia.
Tyle tylko, że trzymanie w mordzie plastra przez dwie godziny bywa kłopotliwe...
Mój sposób opatentowany na przestrzeni wieków na najbardziej wydajne podanie do-morodowe
ściągnąć 1-2 buchy gandzi tak by słuchość w ustach była zapewniona
następnie najlepiej wyparzyć morde gorącą wodą, alkoholem w ostateczności wodą bardzo mocną GAZOWANAĄ np. z syfonu (wyczyści jape ustną i poczujemy gorzkość plastrów jak w przypaku wrzątku, czyli coś w tym musi być)
odciąć kawałeczek by przykleić nad jedynkami (wcześniej wycierając to miejsce nie na dziąśle tylko wardze wewnętrznej), plaster się przyklei ponieważ ślina tam nie dochodzi (moze dochodzi, ale plaster trzyma się elegancko), reszte plastra pod jęzor. po około 45 min gdy pojawi się pierwsza ślinka połykamy ją, a plaster z pod języka nadgryzamy (nie żujemy tylko nadgryzamy by matryca była naruszona) i dalej hyc pod jęzora i znów czujemy tę gorzkość i tak CZYMAMY półtorej godzinki już nie przełykając śliny. Po tych ponad 2h które umilała nam sensimilia możemy sieszyć się mocnym działaniem bupry.
powiem wam że plastry co trzymałem nawet 3h pod językiem mają w sobie sporo mocy, z 7mg "zużytego" plastra miałem jeszcze dobrego szota.
Dobrą drogą podania jest podanie donosowe (ktoś kiedyś wspominał, lecz nie wytłumaczył jak to zrobić) tylko nie wiem jak spreparować plastry by dało rade to bez boleśnie przyjąć, kwasek i alkohol wypalają wręcz nozdrza i strasznie piecze lecz działa i to nawet dobrze.
najlepiej zmiksować w jednej pompie z midazo lecz mam do tego tak chujowy dostęp, że w życiu miałem tylko jedną paczke lol może ktos da rexcepte jak to zdobyc
Pan z wami sezooon zaczynamy a substytuty odstawiamy hyh
Po ciągu na H zacząłem od 6mg i w ok 10-12 dni byłem już poniżej 2mg i nie odczuwałem żadnych dolegliwości. bupra jest mocna i skok z dużej dawki na kodeinę jest porażką ponieważ kodeina leczy na krótko i można się spodziewać powrotu do bupry szybkiego.
Jeśli bierzecie buprę od dłuższego czasu to starajcie się zostawić sobie tyle, żebyście mogli zejść jak najniżej. Skręt zawsze będzie większy kiedy schodzicie zbyt szybko. Przejście na kodę z więcej niż 2mg, choć to sprawa mocno indywidualna, jest trudne, denerwujące, kosztowne i nie ma sensu się męczyć. Zmniejszaj sobie do 2 mg jak ci odpowiada a potem o 0,5mg co 7-10 dni. Jak będziesz na 0,5mg to zejdź do 0,4 mg na tydzień, potem do 0,3mg. Nie ma dolnej granicy schodzenia, im mniej tym lepiej. Potem możesz zamiast zmniejszania dawki, spróbuj zwiększać częstotliwość przyjmowania bupry czyli np. co 2 dni itp. Naprawdę bupra jest super opioidem do schodzenia i przy odrobinie zaangażowania można spokojnie, bez nerwów wyzerować tudzież przeskoczyć na kodę. Nie wmawiajcie sobie skrętów na siłe jak was coś tylko zaboli, bo to nie są żadne skręty. Cała walka rozgrywa się w głowie a wasza głowa będzie wam chciała wmówić, że potrzebujecie więcej.
Jeśli już zejdziecie do minimalnej dawki bupry to przejście na kodę powinno też być dobrze przemyślane. Całkiem prawdopodobnym jest, że 200mg kodeiny będzie dawką aż nadto wystarczającą a jeśli ktoś bierze 450mg to oczywiste jest, że nie mówimy o żadnym zerowaniu tylko ćpamy dalej. Wszystko rozbija się o waszą motywację i psychikę. Wiele osób uważa, że powinno przestać ponieważ ćpanie jest złe a w rzeczywistości podświadomie chce ćpać dalej i w tym przypadku nie ma szans na trzeźwość.
Kiedy już nie brałem opio poznałem koleżkę mocno uzależnionego od H. Nigdy nie słyszał o żadnych innych opio poza metadonem ponieważ kupował zawsze od dilerów. Załatwiałem mu buprę i w kwestii dawkowania słuchał się mnie, przynajmniej na początku zanim pokazałem mu hyperreal. Jestem przekonany, że jeśli bupra była by administrowana w nieznanej Wam dawce przez kogoś trzeciego mógłbym wam podawać 2mg równocześnie mówiąc, że dostajecie 6mg i chyba nikt by się nie połapał.
Jestem przekonany, że jeśli bupra była by administrowana w nieznanej Wam dawce przez kogoś trzeciego mógłbym wam podawać 2mg równocześnie mówiąc, że dostajecie 6mg i chyba nikt by się nie połapał.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/wkbezdech.png)
Medyczna marihuana kontra bezdech senny
Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/k-a092ct.jpg)
Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?
Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/dopalamy.jpg)
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję
W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.