Dawkowanie 200mg w górę.
To był mój pierwszy w życiu keton serotoninergiczny (a nawet pierwszy SRA w ogóle) i japierdole jaka to była faza. Po 250mg poczułem się wtedy tak, jak dziś idealizuję sobie fazę serotoninergiczną. Potem to brałem, to już z mniejszym wykopem. Fajnie by to było znowu mieć, do miksów. Ogólnie, jako jego substytut wskazałbym MDAI.
surveilled pisze:Działanie: czysty rozlew serotoninowy, zero stymulacji. Bez SRI trwa to maks 2h.
2h to rzeczywiście bardzo mało. Znane są jakieś miksy metedronu z SRI? Jakim SRI? Wspominasz o MDAI, nie interesowałem się MDAI do tej pory, a jeśli tak, to do teraz byłem pewny że to właśnie SRI. Ale nie.
MeOPP
Co do MDAI, wiki twierdzi, że to SRA. To ja już nie wiem.
Ciekawe czy idąc tropem wymyślenia 3-MMC jako udanego legalnego substytutu 4-MMC coś na podobnej zasadzie zostanie stworzone również dla tego ketona.. z grupą metoksy w pozycji 3, a nie 4.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.