Nasiona kiełkowałem na przełomie kwietnia/maja. Na początku przebywały w kubeczkach (około 1,5 tygodnia), później zostały przesadzone na spota do miejscowej ziemi z dodatkiem dolomitu.
Lowryder podobno potrzebuje około 2 miesiecy do uzyskania pełnej dorzałości, w przypadku opisywanego "mixu" są to około 3 miesiace...
[ external image ]
http://www.icmag.com/gallery/data/500/10369P1040286.JPG
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Fenotyp bez AF:
[ external image ]
HARVEST!
[ external image ]
[ external image ]
Zbiory nie są największe, jednak fajnie mieć troche palenia na wakacje. Z najwiekszej rosliny bedzie okolo 15g suszu... Zapach jest różny gejpfrutowy, kawowy, konwaliowy :) :)
Jeśli chodzi o moc i smak to na razie nie mogę się na ten temat wypowiedzieć, gdyż jeszcze nie doszlo do konsumpcji :)
Ps; Oczywiście zdjęcia nie są moje- pochodza z internetu, a to co tu wypisałem jest nieprawdą :)
3 miesiace do sciecia podajesz od zakwitniecia, czy od wyklucia z ziarna ? Te 2 miechy w opisie lowrydera to optymistyczna wersja, tak chyba juz jest z opisami u breederow; w kazdym razie u mnie tak szybko nie dojrzal nigdy, bylo to ok 75-80 dni, zapylone dojrzewaly nawet 90, ale tez nigdy nie uzywalem wiecej jak 16h naswietlenia dla lowryderow.
Ciesz sie z harvestu bracie, zaslugujesz na to :D no i daj znac jak ziolko po curingu...
Dobra robota :tup: To byl jedyny cross ktory podwojnie zapylalem, teraz planuje to samo zrobic ze skunkiem sensi, jesli znajde AF w pokoleniu i na pewno bedziesz je testowal jak masz ochote.
Wczoraj zapyliłem jedną roślinę pyłkiem CSM mam nadzieje że będzie troche nasion... bo z zapylenia Sour Dieslem nic nie wyszlo...
3 miesiace do sciecia podajesz od zakwitniecia, czy od wyklucia z ziarna ? Te 2 miechy w opisie lowrydera to optymistyczna wersja, tak chyba juz jest z opisami u breederow; w kazdym razie u mnie tak szybko nie dojrzal nigdy, bylo to ok 75-80 dni, zapylone dojrzewaly nawet 90, ale tez nigdy nie uzywalem wiecej jak 16h naswietlenia dla lowryderow.
Czas liczony od wyjścia roślin z ziemi, czyli przełom kwitnia/maja.
Niektóre rośliny nie mają jeszcze żadnych brązowych włosków...
Ciesz sie z harvestu bracie, zaslugujesz na to no i daj znac jak ziolko po curingu...
Ps; tak się złożyło, że w jednym krzaku znalazłem 7 nasion :D Powstały one dlatego iż samiec rosnący obok został dosć późno wyrwany. Na jesień wystartuje z jakimś micro growem i rozmnoże tego troche :)
Ja jak sie uporam z WW i SM to sadze lowrydery w in...
Swoją drogą to dałem nasiono znajomemu do irlandii lowryderra 1 LR X HA. Wyrosla mu damka lowrydera dojrzewała na oknie też dosyć dlugo, jarania wyszlo na dwa jointy i kumpel powiedział że lepszego jarania (nie chodzi o samą moc) nie palił jeszcze (a palił dużo).
Czyli w lowryderze drzemmie chyba potencjał ale sam to wypróbuje :)
Pozdrawiam
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.