Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: trunksql »
były to takie naszywki:
[ external image ]
[ external image ]

dyrektor uzasadniając swoją decyzje mówił że naszywki te promują zażywanie narkotyków czego szkoła sobie nie zyczy...ja na tych naszywkach nie widza niczego poza chęcią legalizacji ale widocznie dyrekcja zawsze musi mieć racje...

chciałem tą sprawę poruszyć bo w pewnym sęsie jest to złamanie podstawowego prawa do wyrażania swoich opini ale nie wiedziałem do kogo mogę się zwrócić...
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Grzesztof »
To tak nie do końca... Będąc uczniem daniej szkoły zgadzasz się na jej regulamin i nie masz nic do powiedzenia. Liceum do którego uczęszczałem szczyciło się tym, że jest całkowicie areligijne i apolityczne. W salach nie było krzyży. Zabroniono noszenia pomarańczowych opasek, które uczniowie zaczęli gromadnie nosić podczas tzw. Pomarańczowej Rewolucji. Dyrektorka powiedziała po prostu, że jej szkoła jest apolityczna i nikt nie może prezentować żadnych racji politycznych, społecznych, czy religijnych, bez względu czy jest to demokracja, czy neofaszyzm.

Dziwne ? Może i tak. Ale świadczy to o tym, że dyrekcja szkoły ma prawo coś takiego postanowić.

Chciałbym jeszcze nadmienić, iż Kanaba nie jest już Ruchem Na Rzecz Legalizacji Konopii tylko Stowarzyszeniem Na Rzecz Racjonalnej i Efektywnej Polityki Narkotykowej i nie ma już w swoim logo liścia. A to diametralnie zmienia postać rzeczy.
Jestem BOGIEM,
Uświadom to sobie!
Ty też jesteś BOGIEM,
Tylko wyobraź to sobie!
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: S3Mi »
Oczywiście że bezprawne i z takimi ludźmi też trzeba walczyć, gdyż myślą że mają stanowisko to wszystko im wolno, u mnie też był podobny klimat że dyrektor myślała że może wszystko.
Uwaga! Użytkownik S3Mi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.