Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1251 / 4 / 0
Witajcie,

Na co dzien zdrowo sie odzywiam i suplementuje.

Jednakze na ostatniej fazie na 6-APB (niewielka dawka - ~ 60-70mg przy 58kg wagi) aby czuc sie dobrze i miec euforie,
musialem co godzine szamac pomidory, banany (zrodlo potasu), pic wode sodowa i przyjmowac chelat magnezu.

Gdy tego nie zrobilem, odczuwalem stymulantowe rozdraznienie, drzenie miesni, szczekoscisk, nerwobole w klatce piersiowej.

W ciagu calej nocy zjadlem caly blister chleatu mangezowego olimp : D

Nerki sa dosc obciazone - da sie to wyczuc. Co chwila biegalem to kibla i duzo pilem.

Stawiam na to, ze mam jakies problemy z wchlanianiem elektrolitow z jelita cienkiego.
Co o tym sadzicie? Coz moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy?

Dodam, ze branie jakichkolwiek subst. stymulujacych bez elektrolitow w porzadnej dawce jest dla mnie niemozliwe - moj uklad nerowowy i krwionosny szaleja a ja nie jestem w stanie osiagnac zadnej euforii.
  • 4807 / 271 / 0
Cholernie mało ważysz. Przy jakim wzroście jeśli można zapytać? Może stymulanty powoli Cię niszczą i czas je odstawić.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1251 / 4 / 0
175 cm ~ 58kg.
Aktualnie pewnie mniej bo jestem po calej nocy zabawy.

Odczuwalem bol w gardle i cos na zasadzie nadczynnosci tarczycy - wytrzeszcz oczu etc.
Niby rzeczy typowe dla stymulantow ale tym razem jakos tak wyjatkowo mocno dalo sie to odczuc.

Dodam jeszcze, ze jem sporo. Spedzam czas z kumplami wazacymi w granicach normy i na ogol to ja jem najwiecej.
Jestem bardzo lekkiej budowy (ultra cienkie kosci, ektomorfik pelna geba).

Na trzezwo jestem okropnie leniwy i sypiam po kilkanascie godzin dziennie.
Po malych dawkach stymulantow dostaje strasznego kopa i dzialaja na mnie potwornie dlugo.

Jestem glownie wyniszczony beta-ketonami typu metylon i psychodelikami w nadmiernych ilosciach, chociazby DXM'em, jednym ciagiem na fecie
Ogolnie jednak nie naduzywam stymulantow
  • 4807 / 271 / 0
Jeśli lenistwo i ospałość nie jest wynikiem ćpania, chyba warto zgłosić się lekarza zamiast suplementować się stymulantami. Z czasem będzie coraz gorzej. Tarczyca ewidentnie do zbadania, chyba że już to zrobiłeś.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1251 / 4 / 0
Nie zrobilem.

Kiedys przesadzilem z feta (500mg czysciutkiej bez zadnej tolerancji - spozyte w ciagu 30 min!),
mialem niezle schizy i zaczalem wpierdzielac mineraly na potege - zapomnialem jednak, ze mam w nich spora dawke jodu.

W ten sposob oprocz niezlych psychoz nabawilem sie chwilowego wola na tarczycy.

Ultra dumb ale przynajmniej ciekawa przygoda.

Po kilku dniach przeszlo, zbadal mnie internista (tylko dotykiem) i stwierdzil, ze tarczyca nie jest powiekszona.
  • 291 / 1 / 0
Czyściutkiej chyba z apapem w stosunku 5apap : 1feta. No chyba, że masz tolerkę gdzieś na poziomie księżyca. Ciesz się, że nic więcej nie było.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012 przez Pani Jedyna, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1251 / 4 / 0
Wątpię, dawki 50mg już ładnie potrafią klepnąć.

Fakt, że większość tego forum skazana jest na jakiś syf 'z Holandii' od dresa z bloku naprzeciwko nie znaczy, że każdy bez wyjątku jest na tyle głupi by dać się tak ruchać na każdym kroku.
feta była czysta jak śnieg, co dało odczuć się w smaku, dawkach oraz sile z jaką mnie pierdolnęło po tak dużej porcji.
  • 291 / 1 / 0
Heh, ja to ścierwa nie tykam, ale chyba raczej rzadko trafia się czystą fetę, no chyba, że masz prosto ze źródła. A tak z ciekawości to po co wrzucałeś aż tyle, skoro jak sam pisałeś nawet małe dawki mocno na Ciebie działają?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.