http://pl.wikipedia.org/wiki/Chlordiazepoksyd
Czy ten lek coś daje jak tak to jak go dawkowac?
Powód: Dodano wzór strukturalny i odnośnik do wikipedii
Ziemniakakakak pisze: Czy ten lek coś daje jak tak to jak go dawkowac?
Jest to chyba jedna z najslabszych dostepnych benzodiazepin(Chlordiapoxide,czy jakos tak),o dzialaniu dlugofalowym.
Ogolnie w dzialaniu jest bardzo przyjemne,przynajmniej dla mnie,mozna wyloic taka buteleczke,mi nawet polowa wystarczala aby sie fajnie stonowac.Najpierw wez z 5 tabletek i zobacz,czy jest kolorowo,mozesz nawet zapic po kilkunastu minutach piwkiem.
Ogolnie fajne jest,tylko ze bardzo lajtowe.No ale to benzodiazepina,a nie hydroxizinum,wiec nie dygaj,powinno dzialac ;-)
Życie jest dziełem sztuki
Ziemniakakakak pisze: Wzialem 4 i nic mi nebyło.
Życie jest dziełem sztuki
sieka pisze:To wal flakon,powinienes poczucZiemniakakakak pisze: Wzialem 4 i nic mi nebyło.
lucyper2 pisze: A noż koleszka ma te po 25...
Jaka dawka byla by optymalna mam 25 mg. Moj organizm jest troszke przeorany rolkami w ampolkach ( na raz biore zazwyczaj 2 amp. czyli 200 mg + 200 mg tramalu w amp.) tram i rolki sie skonczyly zostlo mi tylko elenium 5 listkow. jak to cholerstwo rozposcic najlepiej?
Z gory Dziekuje
Nie bralem, ale wydaje mi sie, ze tak, jak zreszta benzo. Rozkruszyc, proszek wsypac do pompki, zalac spirytusem tym z apteki 0.2 bodajze postawic pompe na tloczku w pozycji takiej, zeby sie dobe odstalo. Potem do drugiej pompki filtry i przecedzic przez to. Jeszcze raz wodą przez te waciki, zeby wszystko sie wyplukalo do tej wlasciwej pompky i strzelic.
pozdrowienia.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.