Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 38 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacoos »
[quote="QuesTion"]
...w kulminacyjnym momencie podrozy po zapaleniu mj wkroczyła pelna para Nieznosna Akcja Bad TripoVa ktorej oprocz ogolnego poczucia zagrozenia paranoji etc;/ towarzyszyły objawy fizyczne takie jak]

Hehe... skąd ja to znam... może nie był to kulminacyjny moment... ale też podobną akcję maiałem po zapaleniu mj po kwasiku... tylko, że w moim przypadku był też wcześniej mały dodatek "ecstasy" <tej polskiej więc raczej nie dużo tam było MDMA> i to mogło też mieć zdecydowany wpływ na moje samopoczucie... <przynajmniej tak to sobie tłumaczyłem ;) >... zasadniczo cała akcja skończyła się w ten sposób, że leżałem na łóżku trzymając rękę na sercu i prosząc żeby "odrobinę" zwolniło... prośby jednak były mało skuteczne... z czasem wszystko samo przeszło... do dzisiaj sam nie wiem czy to wszystko się działo naprawdę czy to był tylko jakiś dziwny trip...
  • 179 / 15 / 0
music_me pisze:
chcialbym wiedziec czy to mocno podnosi cisnienie i takie tam czy raczej slabo .
Po sobie wiem ze cisnienie skacze strasznie do gory. Mianowicie morda czesto robi mi sie czerwona jak burak, uwypuklaja mi sie zyly na skroniach itp. Czasami czuje sie dyskomfort poprzez wykrecanie bebechow (dziwny bol brzucha) albo ciasny sweterek (problemy z rownomiernym oddychaniem).
music_me pisze:
Ogolnie to watpie zebym sobie wkrecil bad tripa bo czas bedzie wymienisty sami przyjaciele i bedziemy brac w dobrze znanym najpiekniejszym miejscu na swiecie na lonie natury i wogole.
Nic nigdy nie daje pewnosci 100% pewnosci na pozytywna jazde na kwasie, ale napewno gromada samych znajomych i miejsce zmniejsza szanse na bad tripa.
music_me pisze:
Aha i czy slyszeliscie moze kiedys o przypadkach ze ktos dostal wylewu lub zawalu po zazyciu LSD.
Pare lat temu erka zawijala kolsia z imprezy technicznej bo dostal ostrego krwotoku z nosa i padl na glebe a jego znajomi twierdzili ze lykal kwasa. Nie wiem jak to sie skonczylo, ale byl to jedyny znany mi przypadek ;]
...The fear comes over me And then I see - There's nothing I can do without you...
  • 382 / 8 / 0
A bo to wiadomo na pewno, co wziął? Może jakąś fetę? Cholera wie... Ja nie słyszałam o przypadkach, żeby LSD fizycznie zrobiło komuś krzywdę.
A w "Klanie" to i od trawki krew leci z nosa... ;-)
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 213 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: syncro »
Dokładnie, coś mi się nie wydaje, żeby gość siedział na imprezie tanecznej po samym kwasie, jeśli w ogole kwas tam był ;) Coś to dziwnie brzmi. A "znajomi mowili", to o boże, ilu ja się rzeczy od znajomych nasłuchałem ;)
Uwaga! Użytkownik syncro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aml »
syncro pisze:
Dokładnie, coś mi się nie wydaje, żeby gość siedział na imprezie tanecznej po samym kwasie, jeśli w ogole kwas tam był ;) Coś to dziwnie brzmi. A "znajomi mowili", to o boże, ilu ja się rzeczy od znajomych nasłuchałem ;)
Alez da sie zrobic! Noo, z pomoca 2 piwek :-) MIalem 2 razy sytuacje "tanczacego kartona" kiedy wchodzila mi tanczaca faza, i nie widzialem swiata poza muzyka, swiatlem, wiatrem na twarzy (duuuze znaczenie gdy imprezka jest outdoor). Serducho walilo troszke mocniej, ale to dzieki wysilkowi, a nie chemii...
Uwaga! Użytkownik aml nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 176 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: AquaSky »
Wg Hoffmana LSD lekko podnosci cisnienie krwi a puls jest w normie, ja sam moge powiedziec ze lsd samo w sobie nie powodoje duzego podniesienia cisnienia krwi i nie ziwieksza znacnzie pulsu wyjatki to bad tripy wtedy to jest bardzo widoczne i moze powodowac dalesze wkrecanie sie bad tripa
raz to myslalme ze mi serducjo z klatki wyskoczy ale to byl bad trip i to straszny (3xtasman) ale gdy gdzies w 10-12 godiznie bylo juz spox, a kwas nadal dzialal i to mocno w sumie wtedy trzymal mnie mocno i jeszcze po 16godzinach mailem dosyc mocne wizyale falowanie ogolnie trip sie skonczyl po 20godzinach

ale znajc polskie kwasy i biorac pod uwage ze wezmiesz max 1 to nie ma sie czego obawiac.Wg mnie wypicie 4-5 kaw powodoje znacznie wieksze koneksje w ukl sercowo naczyniowym :]

Nie ma sie czego obawiac a jesli jzu w trakcie tripu poczujesz ze cos jest nie tak z serduchem to pamietaj ze to pewnie jest bad trip i jego efekty fizyczne sa takie jak bys sie normalnie tylko zdenerwowal/przestraszyl.
Wszytko co tu napisałem to prawda... Z przymrożeniem oka :P
  • 382 / 8 / 0
Może naprawdę na papierze były jakieś zanieczyszczenia, na które był uczulony? Ja podczas mojego słynnego ;-) ostrego ataku uczulenia tak spuchłam, że nie mogłam oczu dobrze otworzyć. Ale z drugiej strony jeżeli aż tak spuchł, to mógł się udusić. Z uczuleniem nie ma żartów, choroba cywilizacyjna, cholera... :-(
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 179 / 15 / 0
syncro pisze:
Wiele razy bylem na "imprezie tanecznej" na samym kwasie bo prochu czy tablet nie lykam...
Zabawa odbywala sie w dosyc scislym gronie(15-20 osob), gdzie wiekszosc sie znalala.
Jeden kolo przywiozl ze soba chyba cwiartke duzego blottera catow wiec 3/4 byla ukwaszona.
Z tego co widzialem nikt nie mial zadnych innych dragow bo wszyscy byli nastawieni na party typu acid-techno ;]
Mnie kwas zawsze ostro spiduje z myzka jak i bez niej.
...The fear comes over me And then I see - There's nothing I can do without you...
  • 269 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: delirka »
Dzięki bardzo za wszystkie rady. Już jestem PO. A zjadlam w domu z moim dobrym przyjacielem. Fakt bylo dlugo i meczaca juz pod koniec, ale ogolnie bylo bardzo odkrywczo:) i moge powiedziec, ze to nie byl moj ostatni raz. Jeszcze raz dziekuje. Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik delirka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mario »
siema
ja tez szykuje sie do zakupu i w zwiazku z tym mam do was pytanie, zaproponowano mi krysztal za 80 zl ktory ma rownac sie 3 kwasom , walek?
Uwaga! Użytkownik mario nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...