Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 377 / 8 / 0
Cze

Miałbym do was banalne pytanie takiej natury... Powiedzmy że łapie mnie policja i znajduję 50-100g mj,i co w takiej sytuacji powiedzieć,chyba najlepiej że sam wyhodowałem do własnego użytku nie ? Czy jest lepsza opcja ?

Czekam na odpowiedzi
pozdrowki
Real dream...
No longer anymore a Narcotic dream...
  • 488 / 8 / 0
Przy takiej ilości i tak masz już przesrane. Kwestia co wyniuchają oprócz materiału. Porcjowany materiał, woreczki, waga, bilingi telefonów, zdjęcia obserwacji to cię obciąża. Poza tym jak łazisz po dzielni z taką ilością to też istnieje domniemanie, że komuś chciałeś to opylić.
Jeśli nie znajdą żadnych dowodów, że robiłeś z tym cokolwiek oprócz palenia samemu to są możliwe zawiasy. Pamiętaj, że udzielanie za darmo osobom trzecim jest również karane.
  • 133 / 2 / 0
Jak powiesz ,że sam wychodowałeś to dostaniesz dodatkowo po gaciach za hodowle.
Mało osób o tym wie ale na pytania typu : Skąd to miałeś ?
Odpowiada się : Nie pamiętam , odmawiam składania zeznań i HUJA Ci zrobią , co najwyżej postraszą i to wszystko , bo oni tylko mogą straszyć a resztą i tak zajmie się prokurator i to od niego zależy .
  • 5299 / 106 / 0
Sadziłeś i se masz na własny użytek, lubisz palić i się boisz dilerów, nie wiesz kto ćpa, nic nie wiesz, nikt nie wie, że posiadasz taką ilość, nic nie wiesz i w ogóle nic nie wiesz, a nawet nic więcej nie wiesz.

Chodzi o to, by nie wykazali, że udostępniałeś albo o zgrozo sprzedawałeś. Komp, telefon trzepany, także i mieszkanie, to masz na bank. Mogą też przeprowadzić wywiad środowiskowy wśród sąsiadów nt zachowania i tego czy wredna suka jesteś czy uczciwa chłopaka.

Jak coś sadzone było na dworze niedaleko lasu, posprzątałeś wszystko i na miejscu nie widać, że w ogóle ktoś urzędował. Chyba, że masz grow'a w domu to nie wal takiej ściemy %-D

Roger@ bierasz pod uwagę, że ściemy typu "nie pamiętam"/"znalazłem" coraz rzadziej spotykają się z aprobatą ;] ? Można za to pałą dostać w dupę, zawiasy tak czy owak będą, nie oszukujmy się, więc lepiej walić ściemy, które tak czy owak nie naprowadzą i zarazem za które po piętach się nie dostanie.

W sumie jeszcze jeśli w Twojej miejscowości są cyganie to możesz powiedzieć, że któ¶emuś wypadło z plecaka, znalazłeś i jesteś szczęśliwym posiadaczem :gun:

"chcecie panowie trochę?" %-D
Ostatnio zmieniony 23 marca 2012 przez pilleater, łącznie zmieniany 1 raz.
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 377 / 8 / 0
No tak jak myślałem,sadziłem sobie w lesie dla siebie(ale czy o tej porze można sadzić outdoor ? bo nie wiem) a na trzepanie kompa pomoże format i git :-)

A cyganie u mnie mieszkają ale co ty nie będę im na banie wpierdalał takich rozkmin ciężkich że plecak z jaraniem znalazłem :rolleyes:
Real dream...
  • 1530 / 9 / 0
No nie wiem czy przyznanie się do hodowani to taki dobry pomysł. Znajomemu weszli na chatę gdzie hodował to dostał za hodowle i posiadanie. To niestety są zbyt duże ilości by sąd i prokurator stwierdzili, że to tylko dla siebie. Choć z drugiej strony to może tłumaczyć skąd taka ilość, jednak jak mówiłem to niebezpieczne. To już są "znaczne ilości", a za to było chyba nawet 8 albo i więcej lat. Ciężko będzie im uwierzyć, że to dla siebie.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 377 / 8 / 0
Powiem ze na zapas %-D

Nie no ja przecież tego nie sadze,tak bym tylko wkręcił policji w razie w że gdzieś w terenie sadziłem,bo co tu lepszego powiedzieć ? Ja wiem że tak czy siak będzie ciężko jak znajdą ale szukam najbardziej optymalnej wersji zeznań.
Real dream...
  • 3219 / 395 / 0
Najbardziej optymalna wersja to "odmawiam składania wyjaśnień/zeznań".Każda inna może sprawić problemy. 50-100g to wcale nie jakoś dużo. Kumpel wpadł z 250g i dostał 2 na 5 za posiadanie.
  • 984 / 6 / 0
nic nie mów o hodowli bo bekniesz za "produkcje". Zasłanianie się niepamięcią lub "kupiłem na dyskotece od łysego kolesia" to najlepsza opcja. Pamiętajcie że dla sądu takie 100 gram to 1000 porcji narkotyku. Jak Ci kolego znaleźli tyle na chacie to pewnie i billingi/zeznania się znajdą, że handlowałeś.

Pamiętajcie że wysoki sąd to nie debil jakiś tylko inteligentna dociekliwa osoba, z założenia bardziej rozgarnięta niż ćpun. Tak łatwo Wysokiego Sądu nie wychujasz. Celuj w posiadanie, a jak mają dowody na handel to nie świruj tylko wykaż skruchę. Licz na zawiasy jak nie masz wyroku jeszcze.
Ostatnio zmieniony 24 marca 2012 przez toshiro mifune, łącznie zmieniany 1 raz.
głupio wyszło...
  • 5299 / 106 / 0
No nie wiem czy przyznanie się do hodowani to taki dobry pomysł. Znajomemu weszli na chatę gdzie hodował to dostał za hodowle i posiadanie. To niestety są zbyt duże ilości by sąd i prokurator ]stwierdzili, że to tylko dla siebie.
Muszą nadal dowieść, że goniłeś. Jeśli nie dowiodą, niech palą gumy i gonią się po kątach jak córka sołtysa. Znaczne ilości, ale co ja zrobię, że krzak tak mi dobrze rósł. To są domniemania. Własny użytek i chuj, grzeczna gadka, uszy po sobie, zero świadków, to się najbardziej liczy. Jeśli nie jest podziałkowane, nic w domu nie ma, nikt nie typi na schronisku - nic nie można zrobić - własny użytek, ważne by nic na siebie nie wjebać nikogo, mała lipa.

Ten kolo co posta napisał powyżej ma trochę racji. Tak naprawdę wszystko zależy od pierwszego wywiadu środowiskowego. Najważniejsze by nikogo nie pociągnąć za sobą, wiedzieć na czym stać i za dużo nie gadać, odpowiadać krótko na pytania nie naprowadzając na kolejne pytania.

W razie czego, żeby mieć czas na namysł "odmawiadam składania zeznań"

by wszystko przemyśleć, złożyć w całość i dopiero dalej "posłusznie" odpowiadać na pytania. Tu się liczy taktyka. Jeśli ktoś się na wstępie rozjebie, że gonił nie wiem, małolatom, to chuj, ale jeśli brak jakichkolwiek śladów, trzeba dalej je zacierać. Kara tak czy owak będzie, byleby najmniejsza
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.