twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 16 / / 0
Nieprzeczytany post autor: straik »
no i jakos sie teraz wszystko kreci troche roslinki podrosly zazelenily sie i dostaly wieksze doniczki, dalem je do 7litrowych wiekszych nie mioglem znalezc pozatym koszty...:/ dostaly rowniez swierzutka ziemie z domieszka dolomitu zeby miala wspolczynnik ph gdzies okolo 7... rowniez zrobilem modernizacje lamy dalem im HPS 400W i przy tym wyskoczyl kolejny problem a mianowicie temperatura... mam okolo 30-35 stopni przypuszczam ze to jest za duzo ale nie mam pomyslu jak ja zmniejszyc bo nie trzymam wszystkiego w boksie tylko w koncie pokoju czyli mam 3 sciany (liczac z szafa) i zaslone...nie mam pomyslu jak ta temp. zmniejszyc...a jesli zostanie taka to jest to bardzo nie sprzyjajace? jakie moga byc tego konsekwencje? pozatym niektore liscie dalej sa zolte czesc zielonych a czesc zoltych... moze to byc spowodowane odmiana, ze takie cos ma? a czerwone kolory na lodygach co moga oznaczac? dodam ze to prawdopodobnie maja byc klony BigBud'a.. dodam fotki jak to wszystko wyglada po tym co bylo wczesniej:

http://img148.imageshack.us/img148/6318/018mm.jpg
http://img205.imageshack.us/img205/7425/024uv.jpg
http://img205.imageshack.us/img205/2636/039rn.jpg
http://img148.imageshack.us/img148/9821/045jy.jpg

pozdro i dzieki za wszystkie porady... :-D
Uwaga! Użytkownik straik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
już chyba dałeś im 12/12 zeby kwitły?
Czy chcesz je dać na outdoora?

No cóż moge powiedzieć:
żółte liście - najczesciej za niskie ph -> brak azotu lub za mało magnezu.
wydaje mi sie ze mas troche wyciagniete rosliny przez to ze mialy za malo siwatla -> przez to tez liscie mogly zolknac.
Zbyt małe doniczki bardzo często hamuja wzrost rosliny.
Sredni ludzie robią tak:
2 tygodnie wega - 2 litry na rosline
2 miesiace flo - 10 litrow ziemi na rosline.

CZyli widac ze konopia potrzebuje duzo przesrzeni na rozrost korzeni.

Fioletowe zabarwienie jest uwarunkowane genetycznie (odmiany) lub rosliny maja zbyt zimno (i wtedy czerwienieja liscie/lodygi)

30-35 stopni nie jest optymalna temperaturą ale beda ci przy tym rosnac krzaki.
Najlepsza jest temperatura 25-29 stopni. powyzej XX proces fotosyntezy zostaje zachomowany.
Tymi XX jest chyba cos kolo 40 stopni - przeczytaj sobie w ksiazce Wszelka wiedza o mary jane.

pozdro
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 16 / / 0
wlasnie o to chodzi ze nie przeszedlem jeszcze na flo bo chcialem zeby troche podrosly a pozatym nie wszystkie mam jednakowej wysokosci i nie wiem jak to zrobic... moze tym najwiekszym przyciac stozek wzrostu i dac im szanse zeby rozrosly sie na boki a te mniejsze niech nadgonia wysokosc? Zalezy mi na obfitym zbiorze dlatego je tak zostawilem i wyciagnelo je ich wzrosty to:

1 roslina - 50cm
2 rosliny - 43cm
1 roslina - 37cm
1 roslina - 32cm
1 roslina - 23cm

Wszystko zostaja w domu zadna nie jest na OUT! Ciagle mam zludzenie ze sa malo rozrosniete zeby dac je na flo, doniczki mam 7litrow to jest konieczne zeby zmienic na wieksze jak beda kwitnac? az tak bardzo to moze zawazyc? jutro powinienem miec szybke do lampy bo zamowilem i mysle ze temp spadnie troche... Nie mam aparatu bo bym zrobil zdjecia i zobaczylibyscie jak to dokladniej wyglada... slyszalem od goscia zeby je potrzymac tak do 60cm a wy co o tym myslicie? mowie ze nie mam ograniczen wysokosci no tzn tak do 150cm nie wiecej... d;

dzieki Vinci za wszystkie sugestie i porady bo bylo to wszystko trafne...

pozdro...
Uwaga! Użytkownik straik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
dzieki Vinci za wszystkie sugestie i porady bo bylo to wszystko trafne...
eheh niema problemu. chciałbym miec tak w lotka trzymaj kciuki wieczorem w srode hehehe ;)

Pierdyknij je już na flo. one ci urosną na około 150cm jak je teraz przestawisz na flo.
Źle zrobiłeś że je tak długo trzymałeś...

W sumie to nic już odkrywczego nie zrobisz, mozesz je troche ponaginac porobic jakies LST ale domyslam sie ze niemasz miejsca...

Jak bedziesz miał flo to mozesz je przesadzić do jeszcze wiekszych doniczek jesli masz miejsce - napewno odbije sie to pozytywnie na plonie.
  • 16 / / 0
dobra jutro przechodza na flo nie ma co a za tydzien doniczki wymienie na wieksze przynajmniej mam taka nadzieje bo wszystko zalezy od budrzetu... Powyginalbym je ale nie mam koncepcji jak, bo miejsca wsumie za malo ale coz moze jakos to bedzie do tej pory im sie nie spieszylo ze wzrostem ale jak mozna zauwazyc im wiecej miejsca na kozen tym lepiej roslina sie rozwija... Mam nadzieje ze to beda dziewuszki bo klony pochodza od duzej dziewczynki... d; To moja pierwsza powazna hodowla wiec nie przewidzialem jak to moze wszystko byc ale napewno kolejne beda coraz lepsze i w roznych metodach...

pozdro i zycze wysokich wygranych w totka... heh... :-D
  • 1736 / 18 / 0
Jak nie jesteś pewien czy ci się zmieszczą na wysokość to je przytnij teraz i potrzymaj jeszcze pare dni na wegu...

Pamietaj ze to jakie planty sa teraaz to jest jakas 1/3 ich wysokosci (nie licz doniczek itp) jak bedziesz scinal to beda 3 razy wieksze :]
Nie jest to zasada ale srednio tyle miejsdca potrzebujesz. Moze wiecej moze mniej... ale tyle juz sobie przygotuj.

A co do temperatury to musisz sobie zalatwic wentylator/y jesli chcesz ja zmniejszyc.
No i przygotuj sie na silny zapachna flo...
  • 16 / / 0
no wentelatory nie przejda bo nie mam jak ich zamontowac ze wzgledu na to ze wszystko nie jest w boxie tylko w koncie pokoju i szafa z jednej strony a jako czwarta sciana jest zaslona... wiec ciezko to widze jedyna opcja jest szkielko, jutro bedzie szescio milimetrowe... miejmy nadzieje ze sobie poradzi jak zamontuje tak z 7-8cm od zarowki... stwierdzam ze nie bede przycinal jutro wieczorem przechodze na flo bo nie ma lekko miejsce jest na 120cm [przynajmniej tak mi sie wydaje] nie liczac lamy i doniczek oczywiscie... jak bedzie za wysoka to bede cos kombinowal... choc wydaje mi sie ze tak sporo to nie urosnie z tego co rosly do tej pory... ta wysokosc osiagnely chyba w 6 tygodni... ale mozliwe ze jak teraz bedzie sporo miejsca na korzen to moze byc grubo... ale wszystko ise okaze w najblizszym czasie... oby bylo dobrze, ale chyba bedzie...
ODPOWIEDZ
Newsy
Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.