Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Z tego co znalazłem w necie, wbrew pozorom metoda z nadmanganianem jest najlepsza jeśli chodzi o czystość i wydajność produktu, tyle że filtracja (nawet poprawna) nie wystarcza do usunięcia wszystkich zanieczyszczeń. Oprócz tego czytałem o metodzie z dichromianem potasu (to niby wychodzi OK, ale doczyszczenie produktu jest równie problematyczne jak w przypadku KMnO4, a jak ktoś zjebie to jony chromianowe są jeszcze bardziej toksyczne niż manganowe). Jest też przepis z podchlorynem sodu, wydajność około 80% ale jakoś kurwa nie chce mi się wierzyć. Niektórzy opisywali metody z perhydrolem i z wodą utlenioną i twierdzą, że to działa. Nigdzie jednak nie znalazłem konkretnej preparatyki ani chociaż przepisu w punktach.
Zaciekawiła mnie też metoda używająca azotanu(III) sodu i odczynnika organicznego nazywanego TEMPO, podobno 90% wydajności i co najmniej tyle samo czystości produktu, ale to na pewno nie jest do zrobienia w kuchni gdy współlokatorzy nie patrzą.
Wychodzi na to, że ta metoda jona syntezy oczyszczonego kota jest lepsza (i także najmniej problematyczna w obsłudze) od wszystkich innych metod typu homebake, jakie znalazłem na anglojęzycznych stronach (a było ich sporo, łącznie znalazłem kilkanaście różnych przepisów). Każdy z tych przepisów miał pewne wady. Sposób jona też nie jest ich pozbawiony (choćby niska wydajność procedury doczyszczania). Planuję niedługo przetestować ulepszoną metodę z ekstrakcją kwas-zasada, bez wysalania gotowego freebase za pomocą HClaq (moim zdaniem to główny czynnik obniżający wydajność całej procedury oczyszczania), tylko otrzymywanie in situ gazowego suchego chlorowodoru i wysalanie jak na przykład meth. Wydaje mi się, że wydajność takiej procedury pozwalałaby na otrzymanie 300-500mg gotowego ketonu w postaci kryształków z jednej paczki acataru, przy czym można by było robić na przykład z 10 paczek naraz. Czyli kilka gram za jednym razem, a cała procedura niewiele bardziej skomplikowana niż otrzymanie tego żółtawego płynu. Myślę, że krystaliczny metkat oddziałuje z dopaminą dużo mocniej niż mefedron, a cała chujowość działania manganowego żuru zawiera się w zanieczyszczeniach (np. nieprzereagowana efedryna i benzaldehyd). Chociaż zapewne działa w chuj krótko i można go dużo razy dociągać jak się ma pod dostatkiem
Nie baw się tym w domu, jeżeli nie wiesz jak wygląda procedura, bo suchy HCL zmienia się w zwykły HCL przy każdym zetknięciu z H2O i roztworami, przypalisz sobie płuca (i wszystko przed nimi), oczy czy cośtam innego.
Przy perhydrolu musisz trzymać nisko temperaturę, bez elektronicznego termometru trudno zauważyć wachania temperatury przy dodawaniu więc dajesz nadmiar i reakcję kończysz "na czuja" pozbywając się go przez dodanie czegokolwiek (resztki tabletek przy partyzantce) wyłączając nadmaganian potasu (chyba, że malutko i przy bardzo dobrym chłodzeniu - tylko wtedy raczej masz elektronikę i wystarczy pomieszać palcem).
Co do tego HClaq, też kminię nad tym czy da się z niego otrzymać suchy chlorowodór. Wykombinowałem taki sposób, że podgrzewam ten stężony roztwór leciutko, z niego przez rurkę igelitową jest odprowadzany gaz do pochłaniacza wody, czyli bezwodnego chlorku wapnia (higroskopijny). Z tej płuczki jeszcze jedna rurka już do ekstraktu z metkatem. Ale chuj wie czy chlorek wapnia wystarczy do pochłonięcia całej wody z roztworu, który bądź co bądź zawiera jej prawie 70%. Szczerze to wątpię. Lepszy siarkowy. Zresztą oba są na oświadczenie (i oba równie łatwo kupić bez niego, zdaje się).
Można jeszcze podgrzewać bezwodny chlorek amonu, będzie sie wydzielać suchy chlorowodór i amoniak, który ma dużo większą gęstość i łatwo go oddzielić. Jednak ten przepis jest jeszcze w powijakach
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
było. szukaj - surveilled
W najgorszym przypadku skąd wziąć H2SO4?
... i nie tylko
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.