Czy tej liście wyżej można wierzyć,bo widzę ,że nie ma żadnych kannaboidów na niej,a to pozytywne jak bym kiedyś tam jechał :-)
Kraje mają obowiązek regulacji, a nie obowiązek zakazu.
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/373-2010-%D0%BF
Jeśli Polska zagra w finale albo dojdzie do półfinałow z pierwszego miejsca w czasie Euro to muszę was rozczarować jakbyście jechali na wycieczkę
tak mi smutno jak zobaczyłem to listę tyle ciekawych meczy na Ukrainie i myślałem ,że zapale jakomś stara mieszankę
http://www.althingi.is/dba-bin/unds.pl? ... abis#word1
Małe są szanse żeby ktoś Ci to przetłumaczył, ale w grupie 6 masz ładną listę substancji, których posiadanie nawet w małej ilości grozi więzieniem. Sytuacja z MJ znana nam z polszy niestety
Szukam listy zakazanych substancji oraz ogólnych regulacji dotyczących DD/RC (chyba działa tam prawo podobne jak w polsce?)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.