Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 908 / 0
dr...k pisze:
natomiast w ciągu od listopada 2011
a jednak ludzie biorą więcej niż 4 dni.jak można brać przez tak długo okres czasu DXM w ciągu :wall:
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1259 / 10 / 0
no ew. dawke terapeutyczna jako antydepresant
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2780 / 39 / 0
wintermute pisze:
napady drgawkowe, ruchy wymuszone, drzenie kloniczne
Skoro już poruszyłeś ten temat (jakże bliski memu sercu %-D), to czy wiesz może jaki jest mechanizm ich występowania - to znaczy na jakiej zasadzie to się pojawia, jak ma się do tego jedzona przez nas substancja, dlaczego jest takie wkurwiające oraz w jaki sposób najlepiej to minimalizować?

Powiedzmy, że odpowiedź "benzo" mnie nie satysfakcjonuje, bo doraźnie - wiadomo, ale szukałbym czegoś, co np. można by wpisać na stałe do 'jadłospisu', żeby nie zdradzać się przed pewną osobą tym, że coś jest nie halo, gdy np. przy zasypianiu mam mimowolne skurcze mięśni, nie wspominając już o tym jak nieraz bywało, gdy rzucało mną w nocy po całym łóżku, a ja rano pełna nieświadomka. %-D

To tak a propos braku szkodliwości DXM, rotfl.
  • 8103 / 908 / 0
wintermute pisze:
no ew. dawke terapeutyczna jako antydepresant
Dawki terapeutyczne jeszcze mogę zrozumieć ale nie walić codziennie po 450 lub więcej :nuts:
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 58 / / 0
ja wale 4 dzień pod rząd, 1 dzien - 150, 2 dzien - 240mg, 3 dzien - 300mg, dzis - 300mg.
ale tylko 1 dnia miałem faze, teraz chujnia na max, jedynie antydepresyjnie biore.
spytam psychiatry co sadzi o dexie ;)
  • 1259 / 10 / 0
rigiditas - sztywnosc mięśni (min. charakterystyczna maskowata twarz)
i tremor - drżenie spoczynkowe są wynikiem zaburzenia równowagi neurohormonalnej w układzie pozapiramidowym- zmniejszenia napięcia układu dopaminergicznego.

ruchy przymusowe są wynikiem nadmiernej odpowiedzi na brak dopaminy i następuje z kolei nadmierne napięcie układu dopaminergicznego.

Dlatego ewentualne środki, o których poniżej należy przyjmować po 4-8h od przyjęcia DXM.

Jeśli chodzi dietę i suplementy to w zasadzie wyboru nie ma, są tylko prekursory
dalszy - tyrozyna (allegro) 0,5-2g może być przed lub podczas tripu
L-DOPA (lewodopa) - bezpośredni prekursor, duże ilości są zawarte w nasionach bobu, czysta substancja - http://health-life.eu/31-l-dopa-levedopa-ldopa.html
bez dodatkowo przyjętego inhibitora dekarboksylazy dopa (karbidopa, benserazyd. preparaty: Nakom, Madopar) będą występować obwodowe efekty uboczne (min. spadek cisnienia)

jesli chodzi o preparaty to w skrocie:
pochodne alkaloidów sporyszu - pobudzają receptory D-1. Bromokryptyna (Bromocorn)
leki przeciwirusowe - pobudzaja uwalniani dopaminy z synapsy. Amantadyna (Viregit K)
inhibitory MAOb/MAOab - zachamowanie rozkładu dopaminy synaptycznej- min. dostepne na forum-ogłoszenia drobne
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2780 / 39 / 0
Rozumiem, że magnez i potas to za mało, bo do tej pory starałem się choć trochę to przytępić właśnie tym? Problemów wielkich nie ma (chyba nie dostanę Parkinsona po trzydziestce %-D), bo wychodzi to dopiero średnio koło trzeciego dnia ciągu albo jak ewidentnie przesadzę z dawkowaniem w krótszym czasie. W innych przypadkach zdradzić mnie może tylko nadmierna wesołkowatość i pewność siebie, oczywiście poza przypadkami gdy ktoś widzi mnie w ruchu zanim większość się nie metabolizuje.

Dzięki, moja kobieta będzie ci bardzo wdzięczna. ;-)
  • 1259 / 10 / 0
moją najbardziej irytowało, że w kiblu zwykle zapominałem zakręcić wody
  • 2780 / 39 / 0
Coś w tym jest. Ja już nauczyłem się, że nie ma co wychodzić do sklepu bez listy zakupów, bo zawsze czegoś ważnego zapominałem. :lol:
  • 28 / / 0
Dziś kończę mój ciąg, dawką 1335 (jedna tabletka mi zwiala). Zrelacjonuje jak bedzie po niemalze czterotygodniowym ciągu. Ogóle w ciągu bylo dobtze, relacje po.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.