Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
za to jak przestalem mam wrazenie ze zeszlo mi nieco otepienie, czyli mi raczej szkodzila
2. a już w ogóle wątpliwości rozwiewa wynik metaanalizy integrującej wyniki kilku długoterminowych badań eksperymentalnych przeprowadzonych na grupach osób chorych na Alzheimera; tym ludziom acetylocholina, a więc teoretycznie także i lecytyna wydaje się być najbardziej pożądana... tymczasem po kilkunastomiesięcznej suplementacji lecytyny nie zaobserwowano u tych chorych żadnej uchwytnej poprawy sprawności intelektualnej
3. po połknięciu, zawartość kapsułek z lecytyną zostaje strawiona "na czynniki pierwsze"... dlaczego wsród licznych szlaków metabolicznych, wspomniane produkty trawienia mają zostać włączone akurat w najbardziej pożądane przez nas procesy związane z aktywnością umysłową w OUN? "
Cytat wzięty z forum farmacji, więc sie chyba troche znają w tych tematach :-)
placebo
Lecytyna jest za słaba... Chyba, że brałem za małe ilości. No ale na ulotce było napisane: maksymalnie 2 kapsułki dziennie. Ja natomiast brałem 3 i większych efektów nie widziałem.
Koncentracji to raczej żadnej nie daje i nie powinno. Od siebie dodam, że widzę GŁÓWNIE pozytywne działanie na wątrobę i serce.
Jeśli zależy wam tylko na mózgu, to lepiej zakupić acetylo l-karnitynę / gotu kolę / żeń-szeń czy leki na receptę.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.