Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
362
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
331
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1015

ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Co sądzicie o takim zestawieniu na lęki i fobie społeczną plus lekka depresja:

1-0-0 sertralina 25mg
1-1-0 Sulpiryd 100mg
1-0-1 Depakine Chrono 150mg
1-1-1 Propranolol 20mg
1-1-0 Memotropil 1200mg
0-0-1 mianseryna 10mg
0-0-1 Chlorprotexin 15mg do 100mg ewentualnie
Klonozepan i Chloroprotexin w ciąg dnia doraźnie

Zależy mi na waszej opinii bo nie wiem co ze mnie chce zrobić mój lekarz. Proszę o jakieś opisanie działania całości tych lekach na mój mózg :) Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam
  • 176 / 2 / 0
opisu działania całości, raczej nikt Ci nie poda, ja osobiście na taki mix bym się nie pisał, tym bardziej jak wspomniałeś, depresja lekka.
Jeśli już się zdecydujesz i zadziała, nie bierz takiej mieszanki dłużej niż to będzie potrzebne.
Pozdro
  • 693 / 7 / 0
Pierwsze 25mg poszło jakies 3h temu. A teraz przyjemne ućpanie, zapomnienie i lekka euforia. Uwielbiam te pierwsze dni na ssri, szkoda że tak krótko trwa ten stan.
  • 953 / 4 / 0
ućpanie.
po 25mg.

zazdroszczę, na mnie 100mg ledwo działało ;<
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 383 / 6 / 0
angor animi pisze:
SSRI się powinno zaczynać od mniejszych dawek. Znam to uczucie, nie jest to przyjemne. Część osób ma coś takiego tylko na początku, część (myślę, że mała, bo tylko siebie znam) cały czas, co potem się przeradza w inne efekty uboczne.
No tak, tylko ze już od początku jecham na 50mg od 9 dni. A efekty uboczne nie za bardzo ustają, może dlatego że przez ostatni tydzień jechałem ostro na wódce?(nie mogę spać) Chce zerwać teraz picie przez 5 dni i zobaczyć co będzie się działo.

Aktualnie czuje pobudzenie dalej właściwie. Do tego mam niewyraźną mowę, rozszerzone źrenice (możliwe, że po rzuceniu opiatów nie biore ok 17 dni, chodź wątpię zeby to było od tego). Ostatnio trochę poleciałem z wódeczką i nie było mnie 3..4 dni w robocie. Na szczęscie ma bardzo zajebistą dyrektorkę. I mnie nie wyjebała :-D tylko kazala mi to odpracować. Najgorsze jest to, że przez te efekty uboczne wszyscy się pytają czy ja coś ćpam.

Nie wiem.. moze jutro zmiejsze dawke i zobacze jak się będe czuł. Dobra głownie chciałem tu napisać, aby się zapytrać czy setraline mozna łączyć z hydroxyzyna... bo z melatoniną to nie polecam...
  • 175 / 1 / 0
Mi tam po hydroksyzynie nic nie było, możesz.

2 tydzień na sertrze 50mg, ogólnie to lepszy nastrój, ciężko się zdenerwować, na fobię społeczną działa średnio, na lęki wcale, a może nawet je podwyższa. we wtorek idę do magika prosić o 100, bo te lęki są uciążliwe.
Ogólnie to jestem zadowolony, znaczna poprawa, mam nadzieję, że wyższa dawka pomoże w 100% na fobię i lęki...

a, i niektórzy zamiast prowadzić tutaj krucjatę przeciwko sertralinie niech proszą lekarza o coś innego, jak dżem smakuje połowie miasta a wam nie to chyba nie przekonujecie każdego, że jest ch*jowy?
  • 329 / 9 / 0
Mam wrażenie że sertalina oraz piracetam nie współgrają ze sobą.
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 383 / 6 / 0
Biore 11 dni już. Dzisiaj było apogeum masakra jakaś. W ogolę opisze jak dziala na mnie ten szit. Biore rano ok 5 tak do 11-12 jest totalny zombie. Przez caly czas czuje pobudzenie. Ale Po ok 6 rozkreca się czasami jest milo czasami nie... Wracam do domu i dalej jestem pobudzony.

Nie moge w ogole spac, biore garsc hydro i zapijam wodka i to dopiero pomaga mi spac. Nie lepiej by było gdybym bral pod wiczor przed snem?

Albo zmniejsze dawke. Teraz biore 50mg

A może jutro nie brać i dopiero pod wieczór zajebać? W sumie nie wiem 1 mam drugą wizyte...
  • 192 / 4 / 0
@adhesive jak zamula to pewnie, że na wieczór.
Oddycham, bo jestem przesądny.
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
  • 383 / 6 / 0
Pobudza, pobudza jak skurwysyn. Biore 50mg od 13 dni. Nie mogę po niej spać. Codziennie chleje wode i zagryza hydroxozyną. (ps. fajne sie człowiek rano wstając do pracy :rolleyes: ) Dzisiaj nie wziąłem i dalej jestem pobudzony strasznie. Proszę Was o pomoc co mam robić. Czy jest szansa, że to przejdzie? Czy może już jutro nie brać i pierdolić to. Można w ogole przerywac tak o antydepresanty?
ODPOWIEDZ
Newsy
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.