Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 68 / 1 / 0
Watpie, zeby ktoś był desperatem i robił helenę z kody. Produkcja na większą skale nie miałaby sensu. Pewnie jest to mieszane, ale i na ulicy uświadczysz heleny w gramie średnio? 25%?
  • 800 / 8 / 0
Jak się czyta niektóre posty to ma się odczucie że wiele osób nie widziało browna na oczy. Jakieś robienie helu z morfiny że niby to na ulicy sprzedawane jest, jakieś nieporozumienie. Jak świat światem wszystko idzie z afganistanu, pakistanu i turcji. Zwykły brązowy proszek, ewentualnie kościsty, grudka. I każdy smakuje, śmierdzi tak samo,rozpuszcza się, pływa na folii itp. Co tu tworzyć jakąś historie co to niby na ulicy jest dostępne.
  • 340 / 4 / 0
no tak, brown idzie z pakistanu itd. ale biala heroina moze byc dla snobow z wielkimi firmami i im nie szkoda dac stowe na 10mg helu, ba, moga prywatnego chemika miec zeby robil hel czy fnt :D

acetylowana morfina jest na ulicy, w kompocie (bo kompot to nic innego jak acetylacja makiwary z tego co wiem) ale mozna acetylowac majke z apteki i z makow, tak wiec rozne rzeczy moga sie pojawic na ulicy, nie tylko import z wielkich pol z makami ktore obciekaja opium (a nie to co u nas, ze jest 1-3kropelki opium na 1 glowke :P )

ale ja sie nie znam, bralna na oczy nie widzialem bom jest z gornego slaska a tu tylko odpal ;)
Kliknij, by zobaczyć prosty przepis na zajebistego metkata.
Daruj sobie b-k RC, zrób własnego ketona 
:finger:

Przepis doszlifowany w 2012/2013, już od dawna nie biorę kota i nie zamierzam
  • 840 / 26 / 0
Dokładnie zgadzam sie z grizzly1982 w stuprocentach .. jak cpam zawsze brown był taki sam .. tzn tak jak kolega opisal wyzej albo proszek albo gruda ... a teraz na wawie od jakiegoś czasu pojawił się jasny materiał .. tzn jest jasny bo wczesniej był az czarny jak zagotowałem ;D a teraz to jest tak jakbym wygotował korek po ćwiarze tego ciemnego ... jaśniutki kolorek jak siki ;D ale klepak dobry klepie lepiej niż ten ciemny ;d
a co do tej mapki Wawa 50 zł kozak ! 40 zł troche słabszy ...
pozdro
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 800 / 8 / 0
Dokładnie, dokładnie wszystko się zgadza. Jak ktoś pali na folii to nie widziałby żadnej różnicy, kropla jak zawsza. Jak po instalacji robiony to jasny, ale moc first class.
Świetne dojście musi mieć kolega gdyż ogólnie to cenowo to 60-70 zł.
  • 73 / 2 / 0
grizzly1982 pisze:
Jak się czyta niektóre posty to ma się odczucie że wiele osób nie widziało browna na oczy. Jakieś robienie helu z morfiny że niby to na ulicy sprzedawane jest, jakieś nieporozumienie. Jak świat światem wszystko idzie z afganistanu, pakistanu i turcji. Zwykły brązowy proszek, ewentualnie kościsty, grudka. I każdy smakuje, śmierdzi tak samo,rozpuszcza się, pływa na folii itp. Co tu tworzyć jakąś historie co to niby na ulicy jest dostępne.
Piszesz o Warszawie,w innym rejonie różne inne opcje się zdarzają, nie będę się rozpisywać bo nie chcę, by zbyt charakterystyczne to było, ale różne rzeczy można nabyć w pewnych rejonach. Zarówno odpał jak i majkę acetylowaną z ampułek. Z tym, że od jakiegoś czasu moc tych specyfików jest taka, że faktycznie nijak nie ma się do dobrego browna. Chociaż w sumie nie wiem jak jest teraz mocą ulicznego odpału, jak nie mogę mieć "z pierwszej ręki" to nie biorę w ogóle.

btw. panie @kloops acetylowana morfina (taka a amp) to nie to samo co kompot :-)
  • 840 / 26 / 0
Zgadzam sie ze w kazdym rejonie co innego ! ale co do browna to wątpie zeby jakoś inaczej wyglądał w Gdańsku czy Wawie ... te samo brązowe gówno !
a dojscie to takie normalne mam ; p tylko po prostu jezdze przewaznie do tego samego dilca to wiesz zawsze jakies tam przywileje są jak sie wpada czesto ; d hehe Wczesniej miałem lepszego ale juz nie lata ... ale na tego tez nie narzekam ... ;)
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 1 / 0
w Olsztynie tez był braun jak w wawie, rzadko coś innego, no oprócz kompotu. Teraz najgorsze jest to że miałem jednego w wawce co mi dawał brązowe za 70, a teraz tel ma wyłączony i mam lipę, a tak w zimę jechać i znowu kogoś zaczepiać to mi się nie uśmiecha. narkoman zawsze ma taki problem, no przynajmniej ja że jak ma dostęp to kasy nie ma, a jak nie ma dostępu to kasa jest. teraz mam kaskę a dostępu nie ma
  • 840 / 26 / 0
Uu chłopie ... troche ten dil zarabiał na Tobie w wawie bez problemu za 50 zł masz kozaka ... a jak nie chce Ci sie szukac to nawet 60 zl
ale nie 70 zł .. no ale twoja sprawa ... no lipa jezdzic i szukac teraz w zime ... nie masz jakiegoś koleszki ktory wali i by Ci załatwił albo cos ?
z olsztyna do wawy to troche drogi masz ... ; P hehe wiesz chyba kilku chłopaków zawineła psiarnia teraz na wawie bo tez dzwoniłem ostatnio do kilu znajomych to mają wyłączone tel (a to oznacza ze pewnie powineli ich) .. [ciach - lepiej nie mówić publicznie o takich rzeczach. a.a.]
pozdro
  • 53 / 1 / 0
jak by ktoś miał w olsztynie to bym brał, ale jest lipa. Nie chodzi że jest drożej w wawie dla mnie, teraz nie jestem w ciągu to mogę sobie na to pozwolić, gorzej jest że nie ma od kogo wawie wsiąść, a jak już napisałem hujowo jechać i ogarniać jak nie mam znajomości tam. w lato jak było ciepło mogłem sobie postać i w końcu załatwiłem. Teraz na serio przeraża mnie to, co innego jechać i od razu zakupić.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.