http://www.youtube.com/watch?v=olhu0n01Oio
Nie trzeba do tego tony sprzętu ani kasy lub ogromnej ilości czasu. 4 razy w tygodniu po 30 minut wystarczy, żeby sobie minimum wydolności zapewnić.
I zamiast siedzenia na tyłkach w tramwajach, autobusach i pociagach polecam nogi lub rower. Suplementy to tylko dodatek.
Oprócz zdrowych tłuszczy roślinnych (głównie omega 3) polecam aminokwasy tauryne (podobno wpływa na siłę skurczu mięśnia) i argininę (rozszerza naczynia krwionośne i tym samym obniża ciśnienie).
Wiem, że dawkowane profilaktycznie pomagają. Kiedyś testowałem jedynie mix kreatyny i argininy na ostrej fazie MDMA i moim zdaniem tylko mi to zaszkodziło.
O jakim MAOi mówisz? Wiele rzeczy ma takie właściwości, np. tytoń jest słabym maoi, albo Passiflora,czy Miłorząb. Niebiezpieczne są mocne i nieodwracalne maoi np.Moklobemid czyli lek antydepresyjny.
Aczkolwiek jeśli wszystko ustąpiło - to świetnie.
To dobry znak, że serce w młodym wieku może się elegancko zregenerować :) Dużo potasu, magnezu, zdrowe tłuszcze - ogólnie dobra i zróżnicowana dieta i będzie elegancko.
Na układ krwionośny i wysokie ciśnienie polecam jeszcze owoc głogu - można go dostać np. w syropku uspokajającym Neospazmina (razem z kozłkiem lekarskim). Zawsze na fecie robiłem sobie combo - parę ładnych kresek + pół butelki syropu + końska dawka magnezu, potasu i wit B - niesamowity efekt do medytacji. Zero lajtowych psychoz, niepokoju czy też nadmiernego pobudzenia fizycznego.
Co jeszcze na serce... zdrowe tłuszcze, olej/oliwę zamienić na olej kokosowy tak samo masło (tym olejem można smarować). Omega 3 też dobrze wpływa na krążenie. I najważniejsza rzecz - ruch. Jak najmniej tłuszczy nasyconych, kierując się tymi zasadami, myślę, że można spokojnie dożyć sędziwego wieku, w końcu zawały, miażdżyce i te inne choroby związane z krążeniem to jedna z głównych przyczyn śmierci.
Nie szarżowałbym z takimi dawkami potasu, bo po chuj, rozchwiejesz sobie gospodarkę pierwiastkową i nabawisz się innych problemów, co do serca,
zapobiegawczo:
od siebie polecam pić wodę, mimo iż może ciężko wchodzić na stimach itd, to warto pić jej dużo, wydala ona szkodliwe metabolity, również wyższe markery sercowe, głównie mówię o kinazie kreatyninowej ( cPK ), dostarczać tlenu, ułożyć się z nogami wyżej niż serce, hmm, zastanawiam się nad tymi elektrolitami itd, myślę że to głupi pomysł dostarczać jednego a o drugim zapominać, bo one się jakby nawzajem wypychają, musisz uzupełniać wszystkie naraz, pijcie po prostu elektrolity z apteki i chuj, po sprawie.
Z wyższopółkowej farmakologii to bezproblemowo można brać leki nasercowe antagonistów angiotensyny, nie wpływają one źle w połączeniu z dragami, acz nie znam wszystkich leków, a niektóre mogą odbiegać troszkę farmakodynamiką, z beta-blokerów jedynie te kardioselektywne, tj. nebiwolol i (?) ten drugi na 'k', acz co do drugiego nie jestem pewien, ale nebiwolol pomaga stanowczo.
Leków używamy jedynie w sytuacjach podbramkowych, ponieważ leki zwalniające akcje serca, maltretują je analnie bez pytania, jest to bardzo niebezpieczne, dlatego rozważnie z dawkami i nie szarżować, bo przedawkowanie stymulanta nie jest przyjemne.
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.