Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
Nom szkoda że tak wszytsko jest po kolei delegalizowane.
Ciekawi mnie tylko co np z gałą muszkatołową będzie.
Myśle że nikt nie zauważy że to jest akurat TA roślina. :-D
Co jak co ale tą roślinke na pewno sobie zasadze w tym roku.
Raczej się nie zorientują, tylko jak mówię, jeśli chcesz mieć dobre pnącze, to wal śmiało, po dwóch latach, tyle czasu rośnie pomału.
Ile by trzeba zjeść nasion, żeby otrzymać moc "porównywalną" do 300ug LSD?
Te z Madagaskaru są znacznie słabsze i wydaje mi się, ze mają więcej substancji cyjanogennych, tak więc ich nie polecam.
Doświadczony znajomy zasugerował, że można zupełnie zniwelować mdłości poprzez wymuszenie wymiotów 45-50 min od przyjęcia nasion, słyszał ktoś o takim patencie?
Ostatnio mniej się bawie w psychodeliki, jeżeli już to lajtowe, bo używam ich do pracy a nie do leczenia. Ok trochę leczenia w tym jest :cheesy:
Trzeba odświerzyć pamięć. Mam jeszcze z 40 nasion, bo jak się zapowiadała prohibicja to prze Magiczny Ogród zamówiłem 5g, ty było bodajże 48sztuk.
PS. Wiem, że to pewnie już gdzieś było w tym wątku, ale: jak rozmnożyć?
W doniczce w domu? No bo na zewnątrz to tylko uprawiam Morning Glory.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.