Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
Nom szkoda że tak wszytsko jest po kolei delegalizowane.
Ciekawi mnie tylko co np z gałą muszkatołową będzie.
Myśle że nikt nie zauważy że to jest akurat TA roślina. :-D
Co jak co ale tą roślinke na pewno sobie zasadze w tym roku.
Raczej się nie zorientują, tylko jak mówię, jeśli chcesz mieć dobre pnącze, to wal śmiało, po dwóch latach, tyle czasu rośnie pomału.
Ile by trzeba zjeść nasion, żeby otrzymać moc "porównywalną" do 300ug LSD?
Te z Madagaskaru są znacznie słabsze i wydaje mi się, ze mają więcej substancji cyjanogennych, tak więc ich nie polecam.
Doświadczony znajomy zasugerował, że można zupełnie zniwelować mdłości poprzez wymuszenie wymiotów 45-50 min od przyjęcia nasion, słyszał ktoś o takim patencie?
Ostatnio mniej się bawie w psychodeliki, jeżeli już to lajtowe, bo używam ich do pracy a nie do leczenia. Ok trochę leczenia w tym jest :cheesy:
Trzeba odświerzyć pamięć. Mam jeszcze z 40 nasion, bo jak się zapowiadała prohibicja to prze Magiczny Ogród zamówiłem 5g, ty było bodajże 48sztuk.
PS. Wiem, że to pewnie już gdzieś było w tym wątku, ale: jak rozmnożyć?
W doniczce w domu? No bo na zewnątrz to tylko uprawiam Morning Glory.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.