Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 554 / 3 / 0
@jacok - Bez obaw. Plastry na buprę straciły refundację i teraz wszyscy zamist płacić na czarnym rynku po 150 i więcej za plaster będą kołować mietka. Teraz tylko burżuazję będzie stać żęby płacić taki hajs za plastry :nuts:
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 14 / 0
W kwestii dostępności leku (OTC/Rp/Rpw) proszę państwa o skorzystanie z łatwo dostępnych danych: http://www.urpl.gov.pl/pl-urzedowy-wyka ... eczniczych ....
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
luminal_100
  • / / 0
z tej strony wynika że bunondol na rp -) czyli mój lekarz od trama go wypisze jak powinna wygladac recepta na tabletki 0.2 mg 60sztuk?
  • 2814 / 14 / 0
W zgodzie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 23 grudnia 2011 r. w sprawie recept lekarskich (Dz.U. 2011 nr 294 poz. 1739). W przypadku problemów z interpretacją przepisów LEKARZ powinien skontaktować się z NFZ-em.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / 6 / 0
ooo pisze:
tabletki z bupra (subutex itp... podjezykowe) maja date waznosci tylko 1 rok ... moje pytanie jest czy po roku cos dzieje sie z ta bupra, slabnie etc ....??? czy tak jak mysle data jest taka a nie inna ze wzgleduff politycznych a nie trwalosci ?
KTOS WIE ?
jak będziesz trzymał w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu to nic im się nie stanie nawet po 10latach. A najlepiej w oryginalnym opakowaniu (lub przynajmniej szczelnie zamknięte bez śladu wilgoci) i w lodówce (drzwi, lub gdzieś na dole). W składzie tych tabletek oprócz bupry i skrobi sa jeszcze "utrzymywacze kwasowości odpowiedniej" - cytrynian potasu, lub sodu, kwas cytrynowy, i parę konserwantów (zapomniałem co dokładnie, a ulotkę wyrzuciłem - ale jutro będę miał nowa). Tak, że nie obawiaj się o trwałość....
  • 189 / 3 / 0
no niestety bupra juz nie jest w 100% refundowana, gdy była to jeszcze opłacalo sie kilku osobom ja w rożny sposób załatwiac i odsprzedawać i nie bylo problemu z kupnem bupry na lewo. Po nowelizacji refundaci leków gdzie za paczke 40-stek tzreba płacic 110zł z recepta refundowaną pewnie juz ten biznes zniknie z rynku i ci co do tej pory bez problemu kołowali plastry z bupra na lewo teraz maja problem...
  • 3 / / 0
Witam Panowie i Panie, czy ktoś wie jak najszybciej pozbyć sie blokady receptorów po plastrach? bardzo chciałbym stuknąc fentka, i nie chce go zmarnowac bo długo na niego czekałem. Prosze o szybką odpowiedź. jest jakis sposób oprócz czekania 5 dni
  • 72 / 1 / 0
up KochanekOpium -pozostaje jescze bunondol (wiem srednio oplacalny ale wtedy to on zastapi plastry.W czym problem?

up Sprytkins Jedyny sprawdzony potwierdzony to czekanie.Zalezy od dawek i czasu "buprowania" ale jak byly male a czas krotki sadze ze 4 dni wystarczy.
Uwaga! Użytkownik 3F nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / 3 / 0
Sprytkins pisze:
Witam Panowie i Panie, czy ktoś wie jak najszybciej pozbyć sie blokady receptorów po plastrach? bardzo chciałbym stuknąc fentka, i nie chce go zmarnowac bo długo na niego czekałem. Prosze o szybką odpowiedź. jest jakis sposób oprócz czekania 5 dni
niestety nie ma innego sposoby musisz odczekać kilka dni aby w pełni cieszyć sie działaniem swojego fenta. Mysle ze po 2 dniach przerwy fent bedzie działał ale pewnie bedziesz musiał uzyc wiekszych dawek (byc moze 2 razy wiekszych dawek) Jesli nie masz duzych ilosci fentanylu to lepiej odczekaj dłużej minimum te 5 dni zeby nie marnowac fentanylu
  • 433 / 5 / 0
No z tą refundacją to nieźle pojechali. Jak plaster 40 mg był po 40 zeta, tak teraz 70 muszę wyłożyć, a wygląda na to, że i tak korzystna oferta (lekarz + wykupienie + ryzyko + koszty własne + prowizja). Tram też poszedł do góry tak, że niech to..... Na szczęście klony są dalej taniutkie jak były "dzień dobry - tutaj recepta, 12 złotych poproszę" i po sprawie. Trzeba przyznać, że uprzykrzyli życie ćpunom. Nic to, więcej przejdzie na helenę;).
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.